Najavljujemo 18.03.2016. 10:59. Zadnja izmjena: 18.03.2016. 11:06.

Nedjelja, 20. ožujak

Na blagdan Cvjetnice 10. križni put župe sv. Antuna Padovanskog, Čakovec - Jug

Na Cvjetnicu će i ove godine biti organizirani križni put po ulicama Juga. U 15 sati se okupljamo na Trgu sv. Antuna Padovanskog. Nakon uvodne molitve procesija kreće prema Preloškoj ulici do prvog raspela - pila.

Tako će nam pilovi u župi biti mjesta postaje križnog puta. U Preloškoj ulici imamo raspelo na početku ulice, zatim pil Presvetog Trojstva pa sv. Mihaela i „Križno drevo“ na kraju Preloške ulice. Po zaobilaznici nastavljamo do raspela u Ulici Milke Trnine pa do kapelice u Ulici Matije Gupca i po Putjanama do Presvetog Trojstva i Bezgrješne, a poslije nastavljamo prema novopostavljenom Raspelu na raskršću Ulice Josipa Bedekovića i Jurja Križanića. Slijedi pil „Križno drevo“ u Kalničkoj i raspelo na raskršću Zagrebačke i Kolodvorske ulice. Dvije postaje ćemo improvizirati pokretnim križevima: u Dravskoj i Ulici  Vatroslava Lisinskog. Završetak je opet na Trgu sv. Antuna Padovanskog.

Pozivaju se svi vjernici da se pridruže 10. Jubilarnom križnom putu „Od pileka do pileka“ i da u što većem broju molitvom i pjesmom prate Krista na križnom putu kroz župu. Organizator je župa sv. Antuna Padovanskog, Čakovec-Jug.

 

 

Izvor: fra Tomislav Božiček