Najavljujemo 13.04.2018. 10:39. Zadnja izmjena: 13.04.2018. 10:39.

Čakovec

Noć knjige u Knjižnici Nikola Zrinski obilježava se u ponedjeljak, 23. travnja

Knjižnica "Nikola Zrinski" Čakovec s veseljem najavljuje još jednu Noć knjige, manifestaciju kojom već sedmu godinu daju poticaj čitanju te razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju je Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja). Noć knjige 2018. održat će se u ponedjeljak, 23. travnja, a ove je godine tematski vezana uz budućnost knjige i čitanja.

Program Noći knjige 2018.

  • 15 sati Rapsodija boja “Bez panike”

Likovna radionica za sve uzraste na kojoj će sudionici s recikliranim materijalima izraditi zajedničku instalaciju.

  • 18 sati otvorenje izložbe "Kaj buš STEM?

Što je to STEM revolucija? Što su to micro:bitovi? Kako rade roboti? Što su to mBotovi? Kako programirati?

Posjetite izložbu koja nas uvodi u svijet micro:bit tehnologije i robotike.

Knjižnica "Nikola Zrinski" Čakovec jedna je od knjižnica koja sudjeluje u projektu "STEM revolucija". Riječ je o projektu koji donacijama micro:bitova omogućuje podučavanje programiranja i digitalne pismenost za sve generacije.

Izložba je ostvarena u suradnji s Udrugom žena Pretetinec i Udrugom "MIS-Mladi informatičari Strahoninca".

  • 20 sati Književni susret s Majdom Rijavec i Dubravkom Miljković

Majda Rijavec i Dubravka Miljković psihologinje su i sveučilišne profesorice, autorice su više od 30 knjiga s područja popularne psihologije. /A što biste vi učinili?, Bolje biti vjetar nego list, Muškarci i žene - poznajemo li se uopće, Pozitivna psihologija, Razgovori sa zrcalom, .../

Majda Rijavec diplomirala je psihologiju i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirala s temom iz područja socijalne psihologije. Radi kao redovita profesorica u trajnom zvanju na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Predaje na dodiplomskim i poslijediplomskim studijima u području psihologije obrazovanja, pozitivne psihologije i organizacijske psihologije.

Prof. dr. sc. Dubravka Miljković diplomirala je psihologiju i pedagogiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirala psihologiju s temom iz područja čitanja i doktorirala pedagogiju s temom iz područja opće obrazovanosti.

  • 21:30 sati AUDIO DETEKTIV

Bend nastao u Čakovcu tijekom 2015. čine: Bruno Tkalec – vokal/gitara, Marin Kuharić – gitara, Bojan Križan – bas gitara, Matija Vabec – klavijature, Robert Modlic – bubnjevi


Ulaz na sva događanja u Noći knjige je besplatan!