Najavljujemo 07.02.2016. 13:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Vjenčani kum bit će Ljubomir Kolarek

Velika svatovska fešta u Draškovcu u subotu, 13.veljače

U organizaciji OŠ Draškovec, u subotu, 13. veljače u 11,30 sati, održat će se velika priredba pod nazivom"Droškovski svati“. Učenici, mještani i gosti, nakon okupljanja ispred Dječjeg vrtića u Draškovcu (mladencove hiže), u svadbenoj će povorci prodefilirati ulicama Draškovca do zgrade Osnovne škole (mladenkine hiži), a svadbeno veselje nastavit će se u velikom šatoru ispred društvenog doma.

Za vrijeme svadbe prikazat će se oproštaj mladenca i mladenke od rodbine, predaja kokota sokačici, krađa jabuke sa zastave, igra s lažnim mladenkama, predaja svadbenog buketa, plesanje zelja te prikaz običaja Baba gljive bere. Baba gljive bere iskoristit će se za prikupljanje priloga za za liječenje djevojčice Karle Hižman iz Draškovca.


Vjenčani kum mladencima bit će gradonačelnik Ljubomir Kolarek. U realizaciji ove velike priredbe sudjeluju brojni mještani Draškovca i okolice, mahom djedovi i bake učenika. U ulozi glavnog voditelja svatova, bit će kapetan Ivan Mirić, a glazbenu podlogu svojom će harmonikom osigurati Eduard Bermanec. Bake i djedovi sudjeluju i u nabavi narodnih nošnji, tradicionalnih ukrasa, kolača…