Najavljujemo 19.08.2020. 19:53. Zadnja izmjena: 19.08.2020. 20:07.

Javlja grad Mursko Središće

Zbog pogošanja epidemiološke situacije otkazano i Ljeto uz Muru

Iz Murskog Središća stigla je vijest o otkazivanju manifestacije Ljeto uz Muru.

-U želji da se pomogne OPG-evima, obrtnicima, vinarima prije 3 tjedna, kada je epidemiološka situacija bila dobra, a naročito u Međimurskoj županiji počeli smo pripremati neke događaje, iako smo već dva puta otkazali sva događanja „Ljeta uz Muru“. Ovaj put smo sam format događaja pokušali u potpunosti prilagoditi potrebitim mjerama i odgovornom ponašanju, poradi sprečavanja širenja zaraze, istaknuli su organizatori.

Naknadno se je epidemiološka situacija počela pogoršavati te je na nivou Hrvatske dosegnut veliki broj zaraženih osoba, a nakon dužeg vremena pojavili su se i novi slučajevi u Međimurskoj županiji.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju Grad Mursko Središće zatražio je mišljenje od Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije – epidemiološke službe u svezi održavanja manifestacija u vidu Craft beer festa s discom “Šmrk”, sajma domaćih proizvoda i Murskog wine festa na šetnici.

U odgovoru Zavoda za javno zdravstvo stoji da: “Naša epidemiološka situacija je u ovom trenutku nepovoljna zbog pojave grupiranja obolijevanja među mlađom populacijom koja se vraća s ljetovanja. Za sada još ne možemo procijeniti opću proširenost infekcije u populaciji mladih naše Županije te posljedično i rizik prijenosa bolesti, no velika okupljanja i grupiranja mogu pridonijeti širenju infekcije pa tako i pridonijeti pogoršanju epidemiološke slike u našoj Županiji. Mišljenja smo da bi se javne manifestacije s velikim brojem posjetitelja trebale odgoditi za neka sigurnija vremena." 

Temeljem mišljenja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te zbog sigurnosti građana i posjetitelja ovogodišnja događanja Ljeta uz Muru se u cijelosti otkazuju.