Svakodnevica 04.03.2017. 10:07. Zadnja izmjena: 04.03.2017. 10:07.

Krojač iz Čakovca

Bagatica - jedina Stjepanova ljubavnica

Koliki je dio svojega života krojač Stjepan Kolarić (78) iz Čakovca proveo za šivaćom mašinom teško može točno utvrditi. Možda i više nego sa suprugom Anom, s kojom će uskoro proslaviti čak 55 godina braka, pa se šali da mu je njegova bagatica bila poput ljubavnice. Gotovo dva desetljeća radio je u nekadašnjem Jedinstvu, no, na propast čakovečkih tekstilnih divova danas ne želi trošiti riječi. - U Jedinstvu se samo proizvodilo, a nitko nije pitao kome će se to prodati. Tako ne možete poslovati, smatra.

Početkom devedesetih otvorio je vlastitu radnju u kojoj je radio sve do umirovljenja, a i danas ga se nerijetko može zateći u sobičku uređenom u šivaonicu kako popravlja ili prepravlja neki odjevni predmet. - Ako me netko od mojih zamoli uskočim, ali samo sitnice. Dosta sam se naradio, smije se iskusni krojač.

Zdravlje sada radije čuva za druge aktivnosti, ponajprije šetnje s psima koje čuva dok su njihove vlasnice, Stjepanove kći i unuka, na poslu. Vitalnog se umirovljenika tako najčešće može sresti u kompleksu nekadašnje čakovečke vojarne, u društvu razigranih mješanaca Mika i Tilly

Izvor: Bojana Španiček