Svakodnevica 20.03.2016. 08:00. Zadnja izmjena: 20.03.2016. 18:06.

Strahoninec

Davor Jambrović: Poštar je još uvijek zakon

"Nekad mi se razvesele, drugi put, dok donosim račune, baš i ne", kazao nam je Čakovčanin Davor Jambrović – poštar čiji rajon obuhvaća dio Strahoninca i Nedelišća, a na kojeg smo naišli u glavnoj strahoninečkoj ulici. U službi je ukupno 18, a na sadašnjem području radi posljednje 2 godine.

"Posao se promijenio u odnosu na nekad. Danas primjerice isporučujemo dosta reklamnih materijala, manje klasičnih pisama, no mislim da je poštar unatoč kompjutorima i mobitelima, odnosno modernim komunikacijskim kanalima još uvijek zakon. Primjećujem i da se u posljednje vrijeme, posebno za blagdana, natrag povećava broj čestitki. Ljudi valjda shvaćaju da je poslati „fizičku“ poruku veći znak pažnje od rečenice ili dvije ili već gotove čestitke koja se pošalje s nekoliko klika na računalu", ispričao nam je Davor.

Poznato je da poštari „posebnu“ vrstu odnosa njeguju sa psima pa ga pitamo i kakva je iskustva „stekao“ po tom pitanju. "U 18 godina 2 ugriza, no srećom, ništa strašno. Na sadašnjem rajonu psi me već prepoznaju pa je dobro".