Svakodnevica 27.04.2019. 08:14. Zadnja izmjena: 27.04.2019. 08:14.

Susreti

Dražen Dolenec: Mala i velika klupka sreće

Iako se prije 8 godina preselio u Varaždin – zbog ljubavi, a čega drugog, Dražen Dolenec (44) svakodnevno se vraća u rodni Prelog. Tu je njegova majka koju redovito posjećuje, ali i mali čopor četveronožnih prijatelja koji su mu i hobi i velika ljubav. Predvodi ih kujica Dona pasmine kanarska doga, koja je krajem ožujka na svijet donijela pet štenaca koji su tek progledali. Mala klupka sreće, koja mogu narasti do impresivnih 60 centimetara i 60-tak kilograma, Dražen će pokloniti svojim prijateljima. Potomstvu se nada i od para mladih japanskih akita, Arija i zaigrane petomjesečne Belle, koja je u Prelog nedavno stigla iz Beograda, dok društvo upotpunjuje još jedna akita, pomalo nepovjerljiva kujica Maja.

- Ni akite niti doge nisu baš česte pasmine kod nas, i baš su mi zato bile zanimljive, ali se s njima, kao i s drugim psima, treba puno baviti. Doge su trenutno na zlu glasu, ali neopravdano, jer sve kreće od vlasnika i to su psi s kojima treba znati i puno s njima raditi, pojašnjava Dražen.

Na njegovu gruntu u Prelogu za sad caruju samo psi, no nada se da će jednog dana tu sagraditi kuću i s obitelji se vratiti se u svoj grad, svojim ljubimcima.