Svakodnevica 09.06.2017. 23:03. Zadnja izmjena: 09.06.2017. 23:03.

Mini park

Dvorište iz bajke obitelji Koren iz Mačkovca

Bilo da se vozi automobilom, biciklom ili pješači rijetko tko neće usporiti u Ulici bana Josipa Jelačića kod kućnog broja 61 u Mačkovcu. Mini park ispred kuće majstorski je rad na kakvom joj mogu pozavidjeti i profesionalci, ljubazne domaćice Nevenke Koren, a ono što krije i samo dvorište također je pravo malo remek djelo. Gospođa Koren kaže da su joj cvijeće, biljke i stari predmeti kojima praktički udahuje novi život strast.

- Stalno nešto mijenjam, presađujem, premještam. To mi je nevjerojatno uživanje, ugodno i korisno. Nije mi previše zanimljivo onako tipski uređeno dvorište, moram mu dati vlastiti štih. Zato valjda ima i toliko detalja, ističe. Većinu starih predmeta kupila je na varaždinskom buvljaku, a potpuno sve u dvorištu uredila je sama.

-Dečki su mi moralna podrška, napominje uz smiješak. Majka je tri sina Benjamina, Dine i Domagoja, a na radišnost i kreativnost Nevenke, ponosan je i suprug Marian. Kako dvorište tako i prostor ispred kuće mijenja se s godišnjim dobima, uglavnom, nikad mi nije dosadno, naglašava vrijedna Mačkovčanka.