Svakodnevica 10.03.2018. 09:01. Zadnja izmjena: 10.03.2018. 09:03.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ČAKOVEC

Nabavljen čamac za spašavanje

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec dobilo je čamac za spašavanje na slatkim vodama, nabavljen u sklopu projekta „Za zajednicu – volonterski interventni timovi”, koji od prošle godine uz njega provode ACT grupa i Srednja škola Čakovec, a financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Međimurje vodama obiluje, a iskustvo s poplavama od pred nekoliko godina govori o vrijednosti čamca u takvim izvanrednim situacijama, rekao je dr.sc. Kristijan Valkaj, ravnatelj GD Crvenog križa na predstavljanju čamca održanom u četvrtak, 8. ožujka.

Čamac od nerđajuće aluminijske legure Flammifer FFB 428, s prikolicom i vanbrodskim motorom od 10 konjskih snaga, i opremom stajao je šezdesetak tisuća kuna. Namijenjen je za spašavanje u poplavama u urbanim sredinama, a i na rijekama i jezerima, a prima pet osoba i vozača, rekao je Valkaj.

Osposobljavanje za upravljanje čamcem uspješno je u Lučkoj kapetaniji u Varaždinu prošlo petoro članova Interventnog tima Gradskog društva. U svojim dugoročnim planovima GD Crvenog križa Čakovec ima nabavku još dva takva čamca.