Svakodnevica 22.09.2016. 11:06. Zadnja izmjena: 22.09.2016. 11:21.

USR Sport za sve

U Dječjem vrtiću Potočnica u Maloj Subotici održan 9. Vrtićki višeboj

Ovo ti je kak olimpijada jer bumo i medalje dobili, objašnjavao je jedan predškolac svom prijatelju prije početka 9. Vrtićkog višeboja koji je održan u srijedu, 21. rujna u Dječjem vrtiću Potočnica u Maloj Subotici. Ovo zanimljivo i nadasve korisno rekreativno natjecanje vrtićkih mališana zajednički su organizirali Udruga sportske rekreacije Sport za sve Mala Subotica i DV Potočnica, a povodom Europskog tjedna kretanja (mobilnosti).

Polaznici vrtića bili su podijeljeni u tri starosne skupine, a svoju spretnost i brzinu pokazali su u 3 rekreativne discipline, prilagođene uzrastu vrtičke djece (slaganje kutija, vožnja tački i gađanje loptom).  U najmlađoj skupini natjecalo se 16 djevojčica i dječaka, a prvo mjesto  u gađanju loptom osvojo je Igor Puklek, drugi je bio Roko Pavlic, a treći Filip Trabe Baranašić.

U slaganju kutija prvi je bio Roko Pavlic, drugo mjesto osvojio je Filip Trabe Baranašić, a treći Šimun Baranašić. Isti poredak nastao je i u trećoj disciplini, vožnji tački. Kod srednje skupine natjecalo se 18 djevojčica i dječaka. U gađanju loptom pobijedila je Neda Gregurina, drugi je bio Arian Drvenkar, a treći Matija Marodi. U slaganju kutija najbrži je bio Arian Drvenkar, drugo mjesto ovojio je Jakov Vilić, a Matija Marodi bio je opet treći. U disciplini vožnja tački po drugi put je pobijedila Neda Gregurina, Arian Drvenkar je osvojio svoje drugo srebro dok je Florijan Halić bio treći.

Osvajači medalja

U starijoj mješovitoj grupi natjecalo se 29 djevojčica i dječaka. Najprecizniji u gađanju loptom bio je Deni Mannschatz, drugi je bio Gabrijel Oršoš, a treća Lucija Baranašić. Prvo mjesto u vožnji tački osvojila je Rena Rušanec, drugo Deni Mannschatz,  a treće Blaž Patafta. U slaganju kutija pobijedio je Vito Andročec, dok je Nela Držanić bila druga, a Sebastijan Vidović treći. U posebnoj disciplini, ČINKANJE, natjecalo se 10 vrtićkih teta za koje su gromoglasno navijali svi polaznici vrtića.

Prvo mjesto (bez protekcija) osvojila je Marija Molnar, ravnateljica vrtića. Druga je bila Tanja Polanec, a treća Marina Štampar. Tri prvoplasirana natjecanja u svakoj kategoriji i skupini osvojili su medalje, a valja spomenuti da je cijelo natjecanje prošlo u najboljem mogućem redu. Svoj posao odlično su odradili suci Gordana Horvat, Monika Šipuš i Miroslav Grašić, a pohvale zaslužuju i organizatori ovog uzbudljivog dječjeg natjecanja, koje je održano pod pokroviteljstvom Općine Mala Subotica i USR Sport za sve Mala Subotica.

Najuspješniji natjecatelj 9. Vrtićkog višeboja je Roko Pavlic s osvojene dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom, a posebno je zanimljivo da je Roko upravo na dan natjecanja proslavio svoj 4. rođendan