Svakodnevica 03.04.2016. 08:03. Zadnja izmjena: 03.04.2016. 10:57.

Potukao konkurenciju

Veliki uspjeh mladog preloškog svirača Nike Božeka

Niko Božek, odličan učenik petog razreda Osnovne škole Prelog i trećeg razreda Umjetničke škole Miroslava Magdalenića, osvojio je prvo mjesto na ovogodišnjem 54. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, koje se od 11. do 19 ožujka održavalo na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. S ocjenom 98,90 u prvoj A skupini (14 godina i mlađi), Niko je "nadsvirao" jaku konkurenciju u sviranju tube.

"U tubu sam se zaljubio na prvi pogled, nešto zbog atraktivnog izgleda, a još više zbog prekrasnog zvuka. Svirati sam počeo u drugom razredu kao član Puhačkog orkestra Grada Preloga s kojim nastupam u raznim prigodama", rekao nam je Niko, koji se osim vježbanjem tube, na što dnevno potroši dosta vremena, u slobodno vrijeme bavi i atletikom.

"Prvim mjestom na državnom natjecanju, na koje sam se plasirao nakon osvojenog prvog mjesta na regionalnom natjecanju u Samoboru, osigurao sam si nastup na međunarodno natjecanje koje će se uskoro održati u Varaždinu. Priznajem, imao sam malu tremu, ali sam ju pobijedio, isto kao što sam pobijedio i konkurenciju. Nadam se dobrom rezultatu i na Međunarodnom natjecanju", ispričao nam je Niko pred ponosnim roditeljima, mamom Renatom i tatom Željkom.

Osvojeno prvo mjesto Niki je osiguralo i prijem kod gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka, koji je mladom sviraču i njegovoj mentorici, profesorici Vesni Tota bez koje ne bi bilo niti ovog sjajnog rezultata, čestitao na uspjehu.