Svakodnevica 17.01.2017. 11:10. Zadnja izmjena: 18.01.2017. 10:42.

Prognoza

Zima nastavlja pokazivati zube i idućih dana, eventualna kraća sunčana razdoblja

VREMENSKA SLIKA

Prva polovica siječnja bila je hladnija od prosjeka. Prošli tjedan imali smo samo dva - tri malo toplija dana s pozitivnom temperaturom, ali je pao i prvi konkretniji snijeg ove zime. Na području naše županije palo je uglavnom između 8 i 15 cm snijega. Najviše ga je palo oko Varaždina i na Bilogori, 17 i 25 cm. Siječanj je inače u prosjeku najhladniji mjesec u godini, a i sljedećih će dana biti vrlo hladno… 

VREMENSKA PROGNOZA

U utorak će prevladavati oblačno vrijeme, mjestimice sa slabim snijegom. Veća je šansa za snijeg u prvom dijelu dana, a poslijepodne su ponegdje moguća i kraća sunčana razdoblja. Ostat će vjetrovito uz umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka cijeli dan će biti u minusu, uglavnom između -5 i -2 Celzijeva stupnja. Trebamo napomenuti da ovdje na krajnjem sjeveru snijega možda neće ni biti, ali južniji dijelovi središnje Hrvatske će dobiti nekoliko centimetara snijega.

I u srijedu i četvrtak imat ćemo dotok hladnog zraka. Bit će hladno i vjetrovito, a mjestimice se očekuje i vrlo slab snijeg, ali vjerojatnije je da će nas snijeg zaobići. U slučaju vedrih noći temperatura će biti oko -10°C, a ako bude više oblaka kako daju neki modeli onda će to biti malo ugodnije. Danju ostajemo u minusu. Biometeorološke prilike će biti većinom povoljne.

U petak i subotu će nas pratiti većinom suho i hladno vrijeme. Izmjenjivat će se oblaci i sunce.  Jutarnja temperatura zraka će biti između -14 i -8, najviša dnevna oko 0°C ili malo ispod, a navečer bi ponovno mogla pasti dublje u minus, osobito zbog snijega na tlu te ako noći budu vedre. 

Nedjelja nam donosi djelomično sunčano i većinom suho vrijeme. Bit će vrlo hladno pa se osobito ujutro temperatura može spustiti blizu -10 Celzijevih stupnjeva. Danju oko nule ili malo iznad. Bit će to ugodan dan za boravak na otvorenom, ali naravno uz toplu odjeću.

Novi tjedan mogao bi nam donijeti postupno popuštanje hladnoće i nešto višu temperaturu.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Pratite i Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao Kristijan Božarov)