Svijet oko nas 11.04.2018. 12:32. Zadnja izmjena: 11.04.2018. 12:38.

U prolazu

Argentinac Maty Amaya, putnik na biciklu, prošao kroz Donji Kraljevec

U subotu, 7. travnja Međimurjem je prošao Maty Amaya, čovjek koji svijetom putuje na biciklu već pet godina. On je 33 godišnji Argentinac koji je odlučio na svom putu oko svijeta posjetiti Hrvatsku i glavni grad Zagreb. Sreli smo ga na putu kroz Donji Kraljevec, a cilj mu je dolazak do Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Rekao nam je kako je na svom putu do sada je obišao 37 zemalja, prešavši više od 80.000 kilometara. Njegov bicikl sa svom opremom teži 90 kilograma i nosi ime Sloboda.

Do sada je obišao čitavu Latinsku Ameriku, Peru, Čile, Boliviju, Brazil i Meksiko. Brodom je prešao i u Europu te putovao Španjolskom, Francuskom, Italijom, Slovenijom i Hrvatskom. Fotoaparatom je zabilježio mnoga predivna mjesta, zalaske sunca, solnu pustinju u Boliviji i Amazonsku šumu gdje je dva mjeseca živio sa autohtonim plemenima... Maty živi pričajući svoju životni priču i prodajući svoje fotografije sa svojih putovanja.

Ima Facebook stranicu Maty Amaya, napisao je knjigu o svoja tri mjeseca u Amazonskoj šumi, iskustvu koje ga najviše obilježava...