Svijet oko nas 27.10.2016. 11:37. Zadnja izmjena: 27.10.2016. 11:39.

Provjerili smo

Kakav interes vlada za projekt Gradski vrtovi?

Povrtlarska sezona pri samome je kraju. Za sve koji nemaju vlastitu parcelu, a žele uzgajati povrće za svoje potrebe, Grad Čakovec je u proljeće 2014. godine pokrenuo projekt nazvan Gradski vrtovi te je u isto vrijeme na parceli u vlasništvu Grada, iza stambene zgade u Ulici Dragutina Domjanića (kvart Loka) uz prisustvo gradskih čelnika i tamošnjih stanara, zaorana i prva brazda.

Provjerili smo kakav interes vlada za projekt od toga razdoblja do danas. Kako kažu u Gradu, Gradski vrt (zasad samo na prvotnoj lokaciji) čini 12 parcela, danih na korištenje putem javnog poziva objavljenog prošle godine. Na poziv je pristiglo 12 zamolbi i svi zainteresirani dobili su na korištenje vrtnu parcelu. U ovoj su godini dvije osobe odustale od daljnje obrade vrta, a Gradu Čakovcu se dopisom od obratila jedna udruga sa zamolbom za korištenje.

Spomenutoj udruzi su dodijeljene dvije slobodne parcele. Namjera Grada Čakovca je projekt Gradski vrtovi kontinuirano provoditi, prema iskazanom interesu, proširiti lokacije na ostale slobodne površine ne samo na užem području grada već i u pripadajućim naseljima – ukoliko bude interesa, poručili su gradski čelnici.