Veliki odmor 13.10.2017. 08:44. Zadnja izmjena: 13.10.2017. 08:45.

Znanstvene radionice

Bioteka u Sv. Martinu na Muri: Projekt Otključaj tajne živog svijeta

Bioteka ponovno putuje. Projekt „Otključaj tajne živog svijeta!” donosimo u Sveti Martin na Muri! Imate li kod kuće malog avanturista, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njim, pružite mu priliku da otkrije blaga prirode s nama!

22. listopada u 11 sati osnovnoškolci Općine Sv. Martin na Muri starosti između 7 i 13 godina imaju priliku otkriti koja se sve to živa čudesa kriju u njihovom lokalnom području! Ovaj zanimljiv istraživačko-terenski program radionica, između ostalog, obuhvaća izradu lovki za kukce, određivanje vrsta kralješnjaka, prljanje ruku, rasprave o biološkoj raznolikosti, kao i susret s uzorcima životinjskih preparata raznih vrsta. Uz to, nakon botaničke radionice djeca će na interaktivan i zabavan način upoznati zavičajne biljne vrste i njihovu važnost.

Kroz zabavne igre, pričanje priča i kreativne “uradi sam” aktivnosti vježbat ćemo strpljivost i vještinu opažanja, ali poticati i znatiželju!

Radionica je besplatna, a vode ju stručni edukatori iz udruge Bioteka. Broj sudionika ograničen je na 25 kako bismo omogućili rad u malim timovima i individualno ophođenje s djecom. Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 2 sata u što su uključeni povremeni odmori.

  • Prijaviti se možete do petka 20. listopada na e-mail adresu petra.peles@bioteka.hr ili br. tel. 091/1922448 (u prijavama navesti ime i prezime te starost djeteta i kontakt roditelja).

Napomene

Zbog “uradi sam” tipa aktivnosti preporučujemo staru odjeću i čvrstu, zatvorenu obuću, a budući da se radi o boravku na otvorenom, uz mogućnost kiše, vjetra i/ili hladnoće, prikladnu opremu (kabanica, vjetrovka, topla jakna, kapa).

Radionica će se održati uz financijsku podršku Općine Sv. Martin na Muri.