Veliki odmor 05.01.2018. 09:18. Zadnja izmjena: 05.01.2018. 09:32.

Ispit zrelosti

EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4.G: Puni energije i novih ideja

Za razred ekonomske gimnazije u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec, navode maturanti tog razreda, mnogi kažu da je lažna gimnazija, ali već su se priviknuli na taj naziv pa čak i sami nekad znaju reći da su „fejk gimnazijalci“. Od prvog dana škole svi im govore da su gimnazijalci, da moraju učiti više nego njihovi kolege u susjednim smjerovima i da bi trebali svojim znanjem i programom biti ispred svih. Njima je to, objašnjavaju veselo, kroz jedno uho ušlo, a kroz drugo izašlo van. Po znanju možda nisu najbolji, ali su uvijek među najboljima. Znanje im je za čvrstu četvorku, a šale, zezancije i razredna atmosfera za čistu peticu. U nastavi, na školskim satovima, ili pucaju od kreativnih misli i to najviše, kažu učenici 4.g razreda, na stručnim predmetima, ili se ne može naći ni jedne jedina ruka u zraku. U ovom drugom slučaju, jedan profesor bi im uvijek rekao: Ovako veliku aktivnost nikad nisam vidio.

Njihova razrednica ponekad ne može doći na kraj silnim šalama i smijehu u razredu, a do sad ih nije uspjela ni navesti da zavole njezin predmet - povijest. No, maturanti iz 4.g navode da nije ni ona bila klasična profesorica koja govori roditeljima da samo moraju puno učiti. Baš naprotiv, puno puta im zna reći da moraju kuhati, čistiti i baviti se sportom kako bi odvratili misli od učenja. Područje sporta jako im je blisko. U razredu imaju nogometaša i nogometašica, košarkaša i tenisačicu. Svakog profesora zaboli glava kad počinju natjecanja u različitim sportovima u školi, jer učenici iz 4.g sudjeluju u svakom sportu, pa izostanaka i neprepisanih gradiva ima napretek. Kod njih ne nedostaje ni umjetničkih duša pa kad njihov Aleksandar zasvira neku pjesmu na gitari, odmah nestaju sve matematičke, jezične muke, ali i strah od nepročitane lektire. Angažirani su oko svih aktivnosti u školi, ali i izvan škole.

U ove tri i pol godine posjetili su Gardaland, Veneciju, Graz i Pulu, a najviše od svega pamte maturalac i putovanje u Grass, Nicu, Monte Carlo, Monaco, Figueres i Barcelonu. Unatoč strahu razrednice da se neće sjećati svih mjesta koja su obišli, sve su zapamtili i kući došli puni dojmova. Boravak njihovog razreda u Ekonomskoj i trgovačkoj školi, smatraju učenici 4.g, potvrdio je da bi sedmi sat trebalo ukinuti, da odmore treba produžiti jer red na WC-u uvijek je predug pa ne mogu oni biti krivi što ponekad zakasne na sat, da domaća zadaća stvarno može nenamjerno ostati doma na stolu i da stvarno ne mogu učenici znati sve zemlje i gradove svijeta.

Nisu savršeni, nemaju sva znanja svijeta, puno zaboravljaju, ali su puni energije, dobre volje i uvijek spremni za zabavu, oni su 4.g: Aleksandar Barlović, Nino Cmrečnjak, Stela Frančić, Ivan Glavina, Karolina Kereta, Jasmina Kofjač, Ivan Lisjak, Dona Leško, Kristina Srpak, Helena Šardi, Marija Magdalena Orehovec, Anda Pintarić, Leona Novak, Lidia Vinković, Lana Vuković, Toni Varga, Bernarda Varga, Melani Varga, Marta Žganec, Lara Zadravec, Margareta Šarić, Lovro Sobočan i Ana Vurušić. 

NAŠA RAZREDNICA

Profesorica savjetnica, razrednica 4.g razredu je Ivana Puzak. Pohađala je III.osnovnu školu u Čakovcu i glazbenu školu te završila Filozofski fakultet u Zagrebu - smjer povijest i arheologija. Prije nego što je započela raditi u Ekonomskoj i trgovačkoj školi, radila je u Osnovnoj školi Orehovica i u II. osnovnoj školi Čakovec. Jako voli povijest, najviše povijest našeg Međimurja. Osim povijesti, uživa u radu i zabavi s djecom. Sretna je bila što je njezin razred za svoje maturalno putovanje izabrao Španjolsku jer smatra da su na tom putovanju mogli najviše naučiti. Uz to, datume rođendana učenika 4.g razreda nikad ne zaboravlja.

PO ČEMU SU DRUGAČIJI
Uvijek spremni za akciju

Razred 4. g uvijek je pun novih ideja i spreman za zezanje pa im je tako jednog dana na satu geografije palo na pamet da bi mogli roštiljati. No gdje roštiljati, pitali su se učenici, a odgovor na to bio je – u njihovoj učionici! Kupili su namirnice, donijeli električni roštilj i toster i piknik je mogao početi. Sve je to bilo, naravno, uz dopuštenje profesora geografije koji je uvijek podržavao njihove lude ideje. Sve to začinili su pjesmom uz, već spomenutu, Aleksandrovu gitaru, a aparat za gašenje požara im, srećom, nije bio potreban.

TOP 5 DOMAĆIH

1.Kad si sam druže moj - Plavi orkestar

2.Plavi safir - Bajaga

3.Ono nešto naše - Željko Bebek

4.Sve na ljubav miriše - Tragovi

5.Superman - Hladno pivo

TOP 5 STRANIH

1.Despacito - Luis Fonsi

2.I'm an albatraoz - Aron Chupa

3.Shape of you - Ed Sheeran

4.Cheap trills - Sia

5.In the name of love - Martin Garrix&Bebe Rexa