Veliki odmor 05.01.2018. 21:58. Zadnja izmjena: 05.01.2018. 22:01.

Ispit zrelosti

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, 4.E: Najzabavnije je na kraju svake nastavne godine

Živahan, veseo, nestašan i vrlo svestran je 4. e razred Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Njihova bivša razrednica, profesorica Sandra Breka-Ovčar, te sadašnja, Željka Lilek Blagus uspjele su spojiti razred pun različitih učenika u jednu složnu cjelinu. Tijekom ove četiri godine učenici su se najviše zbližili i upoznali na zajedničkim izletima, pa zato i kao svoju posebnost izdvajaju onaj najveći izlet - maturalno putovanje. Osim prošlogodišnjeg maturalnog putovanja kad su uživali u Italiji, na kraju drugoga razreda odlično su se proveli u Budimpešti, a ove godine nagradit će se odlaskom na Advent u Zagrebu te ponekim zajedničkim druženjem u prirodi negdje u Međimurju. Učenici 4.e razreda bave se glazbom, sportom, plesom, umjetnošću, ali i znanošću pa sami za sebe kažu da su uspješni u svim područjima rada.

Teško im je izdvojiti pojedince koji su posebno dobri jer je svaki učenik 4.e po nečemu poseban. Primjerice, Lea Hasnaš razredna je kemičarka, Dina Posedi, Lana i Leona Matotek njihove su zborašice, dečki su izvrsni sportaši, Tea Mauko profesionalna je fotografkinju, Mirna Došen razredna zabavljačica, a Iva Petrović buduća vlogerica. Drage zajedničke uspomene imaju i s posljednjih, ujedno i najzabavnijih, dana svake nastavne godine kad u razredu vlada smijeh, cika, pjesma i ples. Tijekom jednog druženja zadnjih dana pronašli su i razrednu pjesmu, a to je Samo ne govori da me znaš Bojana Jambrošića. Svi redom u razredu obožavaju odmore između školskih satova. Vrijeme je to kada se prepisuje zadaća, ponavlja gradivo ili jednostavno uživa u dobrom društvu kolega u razgovoru o svemu i svačemu, a najmanje o školi. Svatko od njih ima različite ambicije pa tako i različite najdraže nastavne predmete, no u svakom se jednako trude i uvijek uspijevaju na kraju krajeva zaslužiti pozitivnu ocjenu.

Učenici 4.e razreda su Ana Glavina, Asja Elezović, Dina Posedi, Iva Petrović, Ivan Žokalj, Josip Novak, Klara Jurišić, Lana Matotek, Leona Matotek, Lea Goričanec, Lea Hasnaš, Lovro Jelačić, Magdalena Dolenčić, Melita Novak, Nikola Đokić, Mirna Došen, Patricija Šimunić, Sara Kirić, Tea Mauko, Tessa Žvorc, Vivien Gudlin, Viktorija Horvat, Zoja Vizinger, Vlatko Dolenec i Domagoj Kuzmić.

RAZREDNICA

Ekačima, ovogodišnjim maturantima razrednica je Željka Lilek Blagus, profesorica sociologije i filozofije. Učenici za nju kažu da je vrlo pristupačna i zabavna, no ima i potrebnu dozu strogoće, a protekle dvije godine s njom bile su im vrlo uzbudljive. U drugom i trećem razredu predavala im je etiku, a zadnje godine im predaje filozofiju. Njezini satovi vrlo su zanimljivi, no i zahtjevni, ali se uvijek nađe dovoljno vremena za zezanje i smijeh, navode učenici. Za svoj 4.e razred Željka Lilek Blagus kaže da su vrlo živahni, ponekad i previše, ali da su u većini slučajeva simpatično razigrani i komunikativni, a ono što je najbitnije, uvijek su složni. Razrednica Željka Lilek Blagus

PO ČEMU SU DRUGAČIJI: Maturalno putovanje u najljepšem im je sjećanju

Njihovo maturalno putovanje bilo je odlazak u Italiju, točnije u sjeverni dio Italije i Toskanu. Posjetili su Veronu, Veneciju, Firenzu, Luccu, Pisu, Vinci, Rimini i San Marino, a sva velika očekivanja koja su za to putovanje imali ostvarena su u potpunosti. Lijepo vrijeme i dobro društvo činilo je savršenu kombinaciju. Bio je to izlet koji ih je do kraja zbližio, kako učenike međusobno, tako i učenike s razrednicom Željkom Lilek Blagus i profesorom Andrijom Bacingerom koji je išao s njima kao pratnja. Na slici koju prilažu uz članak o njihovu razredu nalaze se u Vinciju, gradiću u kojem je muzej Leonarda da Vincija. Interaktivni muzej koji sadržava njegove izume i skice radova oduševio je 4.e razred, te kažu kako su iz Vincija otišli punih ruku, ali i umova, dok su se s maturalnog putovanja kući vratili s pregršt novih i zanimljivih doživljaja.

Maturalac im je obilježio srednjoškolsko obrazovanje

TOP 5 DOMAĆIH:

1.Samo ne govori da me znaš - Bojan Jambrošić

2.Frida - Psihomodo Pop

3.Superman - Hladno pivo

4.Sve još miriše na nju - Parni valjak

5.Đurđevdan - Bijelo dugme

 

TOP 5 STRANIH:

1.Shape of you - Ed Sheeran

2.Despacito - Luis Fonsi ft. Daddy Yankee

3.All star - Smash Mouth

4.No lie ft. Dua Lipa - Sean Paul

5.7th Element - Vitas