Veliki odmor 08.11.2017. 23:38. Zadnja izmjena: 08.11.2017. 23:41.

Ispit zrelosti

GRADITELJSKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4. A: Građevinski tehničari su najsložniji!

Da su najbolji i najsložniji razred u Graditeljskoj školi Čakovec uvjeravaju nas učenici 4.a, smjer građevinski tehničar. Već u prvom razredu većina je učenika potvrdila da im je odabrani smjer jako zanimljiv dok su se neki ipak prebacili u druga zanimanja, ali su se na isti način učenici iz drugih razreda prebacili u njihov. Da sami za sebe ne kažu da su najsložniji objašnjava činjenica da to kaže većina profesora koja im predaje, pa čak i kada ih naljute i kada se posvađaju. Atmosfera koja nastaje u 4.a kod svakog stvara osjećaj prihvaćenosti, a to mogu potvrditi učenici koji su se kasnije priključili razredu. Jako je teško bili onima koji su među građevinske tehničare došli u drugom razredu jer su uz ispite drugog razreda koje su pisali svi, morali cijelu godinu pisati i ispite koje su ostali učenici riješili u prvom razredu. Starosjedioci u A razredu znali su da novo pridošli moraju ulagati duplo više truda ako žele ostati s njima te su njihovo zalaganje izuzetno cijenili pa se velikim dijelom takva iskustva i događaji konstruirali njihove međusobne odnose, ali i promijenili neke loše navike.

Danas maturanti, u ove tri godine toliko su se zbližili da se smatraju jednom velikom obitelji. Svoj veseo karakter i složnost najbolje su pokazali na maturalnom putovanju. Uopće im nije bilo važno tko će s kim biti u sobi ni tko će s kim biti za stolom, već je važno bilo da se svi zajedno dobro zabavljaju i opuste ne misleći na pismene ispite, usmena ispitivanja i druge školske brige. Najveći heroj njihova razreda, koji je zbog sporog razvijanja tetiva na listovima morao hodati na prstima od prvog razreda do operacije zbog koje mjesec dana nije bio u školi, nikad nije rekao: - Ti barem nemaš problem kao ja, nego je trpio. Ostali su mu učenici pomogli da nadoknadi propušteno gradivo, pružili mu pomoć i  podršku kada je to bilo potrebno te tako djelima pokazali koliko su ponosni što je sve izdržao.

Ponekad su bili loše volje zbog ocjena i zbog nekorektnosti od strane profesora i profesorica, no vedri duh sadašnjeg četvrtog A neopisiv je i ostat će im u sjećanju zauvijek. A razred Graditeljske škole Čakovec čine: Matea Bakač, Fran Bisrović, Antonio Bujan, Martin Crničić, Josipa Fučec, Petra Jambrošić, Jan Krnjak, Stefan Kvakar, Emanuel Magdić, Luka Matković, Dario Mesarek, Mateo Orehovec, Karlo Pintač, Mario Pajek, Fabijan Remenar, Megi Sabolčec, Jurica Sabolek, Vjeran Šprajc, Franjo Švenda i Leo Tot. 

NAŠ RAZREDNIK

Razrednik maturantima A razreda je diplomirani teolog Zvonko Ladić. U školi predaje vjeronauk, a u slobodno vrijeme se bavi sviranjem. Voli da je u njegovom razredu rada i reda, pa se u skladu s time svi moraju dobro ponašati i marljivo raditi na satu, ali i kod kuće. Ponekad mu bude žao kad zbog nepoštivanja pravila mora poduzeti stroge mjere, no ovih dana to više nema potrebe činiti jer je u svojem razredu od početka inzistirao da učenici uče na tuđim greškama, pa je pogrešaka sve manje. Cijeli razred građevinskih tehničara utvrdio je da imaju najboljeg razrednika u školi kojeg jako poštuju i trude se da i on ima najbolji razred kako bi na njih bio ponosan i vidio da se sav njegov trud isplatio.

PO ČEMU SU DRUGAČIJI: Složni i opušteni

U njihovu je razredu četiri cura i 15 dečki, no glavnu riječ ipak vode djevojke koje ne dopuštaju da atmosfera u razredu bude previše opuštena jer uvijek ima zadaća koje treba imati na brizi. Dečki ipak vjeruju, da se sve može – samo opušteno, pa se trude odagnati sve brige djevojaka. Najveselije i najopuštenije bilo je na kraju prošle nastavne godine što prikazuje i priložena fotografija. Jedva su dočekali zadnji dan jer su svi bili uzbuđeni što uskoro odlaze na maturalno putovanje i bilo ih je jako teško uopće zadržati u učionici.

TOP 5 DOMAĆIH

1.Ako me ostaviš - Mišo Kovač

2.Ono nešto naše - Željko Bebek

3.Ja pijem da zaboravim - Gazde

4.Domovina - Miroslav Škoro

5.Heroj ulice - Prljavo kazalište

TOP 5 STRANIH

1.Hells Bells - AC/DC

2.Photograph - Nickelback

3.Numb -Linkin Park

4.It's My Life - Bon Jovi

5.November Rain - Guns N' Roses