Veliki odmor 08.01.2018. 13:47. Zadnja izmjena: 08.01.2018. 13:47.

Ispit zrelosti

Graditeljska škola Čakovec, 4. C

Likovna umjetnost i dizajn, Dizajner unutarnje arhitekture i Dizajner keramike smjerovi su u Graditeljskoj školi Čakovec, a učenice koje su odabrale jedan od njih okupljene su u jedan razred - 4.c. Složne i vesele, djevojke rado sudjeluju na brojnim aktivnostima unutar i izvan njihove škole. Rea Preksavec svake godine sudjeluje u smotri Lidrano i u svim priredbama i važnijim događanjima u školi. Učenica Klaudija Horvat redoviti je gost na županijskim natjecanjima iz njemačkog jezika, a Ana Pintarić prošla je velik broj natjecanja iz engleskog jezika dok se joj na manjim natjecanjima iz tog predmeta pridruži gotovo polovica razreda. Nives Mati i Antonija Belović zaigrale su nogomet za njihovu školu i osvojile pvo mjesto na županijskom natjecanju, Ana Botak svoje vještine koje ima u slikanju pokazuje svake godine na Domijadi, Paulina Topolko već je druge godine predsjednica vijeća učenika škole, a ove je godine u listopadu s Ivanom Kiščinal sudjelovala i na državnoj smotri učeničkih zadruga u Zadru gdje su osvojile nagradu za Najproizvod 2017. godine. Predstavile su ogledalo - proizvod Odjela za keramiku i drvo (cijelog 4.c razreda) i njihovih mentora. Donatela Novinić je svoje radove i slike počela prodavati još na početku srednje škole, a izdvajaju i projekt Da sam ja netko u sklopu kojeg su Elena Sekelj i Paulina Topolko volontirale jedno subotnje jutro u azilu za životinje.

Događaj koji će najviše pamtiti u ovih četiri godine je, cijeli razred se složio, maturalno putovanje u Prag, Bratislavu i Budimpeštu. U šest predivnih dana stvorile su brojna prijateljstva i uspomene koje će nositi ostatak života. Kažu da je njihovim profesorima putovanje možda bilo malo stresno dok su svi učenici Graditeljske škole Čakovec uživali i veselili se svakom danu maturalca. Nakon završetka srednje šlole, pojedine učenice će postati dizajnerice keramike i nastaviti se baviti izradom keramičkih proizvoda koje će, nadaju se, uspješno plasirati na tržište, a dizajnerice unutarnje arhitekture baviti će se uređenjem interijera. Velik broj cekačica razmišlja i o upisu na neku od likovnih akademija ili na neki srodni studij vezan uz umjetnost. Nastavnici vole raditi s njima jer su jedan od boljih razreda i uključuju se u sve projekte u školi. Odlaze čitati djeci u vrtić, sudjeluju na mnogim smotrama i trude se iza sebe u Graditeljskoj školi ostaviti veliki lijepi trag pa uređuju i školski interijer i eksterijer.

C razred Graditeljske škole Čakovec čine Antonija Belović, Ana Botak, Klaudija Horvat, Ina Liković, Dora Kovač, Ivana Kiščinal, Leona Kovačić, Karla Kovačić, Ana Matotek, Nives Mati, Donatela Novinić, Laura Novak, Sara Pintarić, Ana Pintarić, Rea Preksavec, Stella Rojko, Katarina Sambolek, Elena Sekelj, Kaja Sabol, Lucija Šubić, Paulina Topolko, Lucija Višnjić, Veronika Zrna.

NAŠA RAZREDNICA

Razrednica 4.c, diplomirana dizajnerica Tamara Mustač, često ističe kako je ponosna radom svog razrednog odjela jer su sve učenice uključene u nastavne i izvannastavne aktivnosti koje dobivaju brojna priznanja. T. Mustač je završila Školu primjenjene umjetnosti u Zagrebu (dizajn keramike) i Fakultet za industrijski dizajn u Faenzi, Italija te vjeruje da će svim učenicama 4.c razreda složni zajednički rad i dobar srednjoškolski uspjeh biti vrlo važan za budući poziv i napredak u profesiji. U školi je nastavnica na odjelu dizajna keramike.

PO ČEMU SU DRUGAČIJI: Samo cure

U ove četiri godine doživjele su mnoge lijepe trenutke, ali i one manje lijepe. U sjećanju će im, navode cekačice, ostati zabavni trenuci kad bi netko od dečki iz njihove škole ušao, ili točnije - zalutao, u njihov razred i ostao zbunjen. Kad bi pogledom krenuo tražiti svoje prijatelje između 23 djevojke brzo bi shvatio da u tom razredu nema uopće momaka, a kamoli njegovih kolega, a tome da su u razredu samo djevojke čude se i profesori već četvrtu godinu za redom. Učenice 4.c se vole družiti i s drugim razredima u Graditeljskoj školi Čakovec pa su i na maturalcu zajedničko druženje a, c i d razreda ovjekovječili fotografijom u Pragu koja će im cijeloga života biti uspomena na divno, srednjoškolsko razdoblje.

TOP 5 DOMAĆIH

1.Ako su to sve bile laži - Plavi orkestar

2.Apokalipso - Darko Rundek

3.Đurđevdan - Bijelo dugme

4.Kiše jesenje - Prljavo kazalište

5. Šal od svile - Haustor

TOP 5 STRANIH

1. Sing - Ed Sheeran

2.Despacito - Luis Fonsi

3.Car radio - 21 pilots

4.Humble - Kendrick lamar

5.Five years - David Bowie