Veliki odmor 01.10.2018. 12:29. Zadnja izmjena: 01.10.2018. 12:30.

Za osnovnoškolce

Novi projekt udruge Mlada pera - vitezovi Proljetne livade

Osnovnoškolci, nakon projekta Različitost kojeg ste odlično odradili, još jedan projekt samo za vas. No ovaj put ćemo od vas zatražiti malo timskog rada: nema individualnog nastupa, nego samo literarni rad timova koji se sastoje od jednog učenika višeg razreda i jednog učenika nižeg razreda, a svi zajedno ćemo napraviti jednu slikovnicu o vitezovima Proljetne livade.

Tko su vitezovi Proljetne livade? To su dječak Filip, (izumrla) dodo ptica Picek, (izumrli) baiji delfin Benđi i vrtni patuljak Vanček. Kroz svoje avanture oni nastoje djeci približiti prirodu i na šaljiv način neke po prvi puta u njihovom životu susresti s nekim pojmovima kao recimo Down sindrom, haiku poezija, različitost ljudi itd. Vi ćete trebati napisati jednu kratku priču/dogodovštinu jednog, dvoje, troje ili sve četvero vitezova, likovna ilustracija dozvoljena. Uvodne priče daje vam udruga i možete ih naći na ovom linku, gdje će biti objavljene i sve prispjele priče, a na vama je zadatak da osmislite nove avanture. Najmaštovitije priče (broj nije fiksno određen) bit će objavljene u slikovnici koja će biti namijenjena prvenstveno djeci vrtićke dobi i osnovnoškolcima nižih razreda. Organizirat će se čitanja priča po vrtićima, školama i knjižnicama.

Natječaj ima za cilj, osim poticanja mašte i kreativnosti te razvijanja literarnih vještina i poticanje na istraživanje o nepoznatim pojmovima za djecu.

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “VITEZOVI PROLJETNE LIVADE”

  • Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji i najpoučniji literarni rad na zadanu temu.
  • Na natječaju mogu sudjelovati svi osnovnoškolci  Republike Hrvatske, obavezno u timu učenik višeg razreda (5.,6.,7. i 8. razred) + učenika nižeg razreda (1., 2., 3. i 4. razred).
  • Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.10.2018. – 31.01.2019. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru.
  • Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.
  • Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na email adresu [email protected] uz obavezan predmet: Za natječaj Vitezovi Proljetne livade. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja  poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili  potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na [email protected] . Ukoliko se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

  • Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice, razredom i školom.
  • Radovi mogu biti popraćeni vlastitim autorskim fotografijama ili ilustracijama kao i fotografijama i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad fotografijama ili ilustracijama.
  • Najbolji autori za prva tri mjesta dobit će plakete i priznanja udruge Mlada pera te nagrade sponzora.
  • Objava najboljih radova bit će u roku 30 dana od završetka natječaja na službenoj stranici udruge Mlada pera.
  • Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima ako sudionik prekrši ova pravila, ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja i ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.
  • Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.
  • Prijavom na natječaj slažete sa da je objava Vaših podataka u skladu sa  Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).