Veliki odmor 10.04.2017. 10:25. Zadnja izmjena: 10.04.2017. 10:29.

Susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole

Susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Osnovne škole Hodošan

Osnovna škola Hodošan je dvanaesti puta za redom organizirala Susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole pod nazivom Pisanica.  Svetu misu vodio je župnik Darko Kelemenić. Puni doživljaj Cvjetnice dali su članovi Crkvenog zbora pod ravnanjem Nenada Glavaka. Liturgijske tekstove i zahvale čitali su predsjednica Školskog odbora Ljiljana Zelenić i vjeroučitelji Predrag Brezničar i Ivan Dominik. Psalam je čitala vjeroučiteljica Valerija Štampar. U osiguranju objekata sudjelovala je vatrogasna mladež  DVD-a Hodošan i Palinovec. Veliki teret priprema, servisiranja i fotografiranja događaja snosio je domar Tomislav Sabol.

U uvodnom dijelu ravnatelj Ivan Barić je opisao najnovije sretne i pozitivne događaje koji su obilježili pripremu 12. Pisanice te se osvrnuo na nazočnost novih prijatelja Škole:  - Ako pak spominjemo prijatelje, to smo svi mi ovdje nazočni koji pratimo rad Osnovne škole Hodošan, živimo za naše učenike i gledamo u svjetlu budućnost. Danas smo počašćeni što su među nama prvi puta osobe koje brinu o općenito o školstvu, o Međimurju i posebno o našoj školi kroz nove školske programe, investicijska ulaganja ili projekte. U našoj sredini sa zadovoljstvom pozdravljam većinu članova Upravnog vijeća Zaklade „Profesor dr. Josip Sabol“, našeg najvećeg ovogodišnjeg donatora. Iako spadamo u društvo najopremljenijih osnovnih škola u Međimurju, dobro će nam doći dva kompleta interaktivnih ploča u vrijednosti 24.047,50 kuna. Pozdravljam također saborskog zastupnika Darka Horvata i njegovu ekipu na općinskoj razini – rekao je ravnatelj Barić.

- Značenje riječi obrazovanje nije samo "oblikovanje" već i čuvanje "čistog obraza". Prenosim  zadovoljstvo profesora što su sredstva donirana upravo u obrazovanje u školi njegova rodnog mjesta - rekao je u ime Zaklade predsjednik Upravnog vijeća Predrag Brezničar.

Nakon mise u športskoj dvorani otvoren je prepoznatljiv i veseo izložbeno-donacijski sajam uskrsnih pisanica, čestitki, kolača i vrijednih predmeta. Razmjenom uskrsnih poklona za OŠ Hodošan je ostvaren iznos od rekordnih 13.990 kuna. A prema odluci Vijeća roditelja, u zamjenu za ono što su vrijedne ruke učenika i roditelja izradile, ova donirana sredstva utrošit će se za početak obnove 35 godina star školske kuhinje u Matičnoj školi. Stalni prijatelji iz Područnog odjela Dječjeg vrtića "Ftiček" Hodošan donirani su s dodatnih  630 kuna.