Veliki odmor 04.05.2017. 22:37. Zadnja izmjena: 04.05.2017. 22:37.

Subota, 6. svibnja

Temfanje i međimurski zmotanec očekuju vas na Gastromaniji u Prelogu

Srednja škola Prelog u subotu 6. svibnja četvrti će put organizirati Gastromaniju, gastronomsku manifestaciju u sklopu koje učenici jela pripremaju na otvorenom, na Trgu Slobode u Prelogu (ispred Doma kulture), od 8 do 11:30.

Tema ovogodišnje Gastromanije jest etno, pa će se u kotlićima preloških srednjoškolaca krčkati jelo spravljeno po staroj međimurskoj recepturi - temfanje sa širokim rezanicma. Natjecat će se 8 ekipa, osim učenika i nastavnika i članovi KU Seljačka sloga Prelog. U svakoj će ekipi biti i po jedan učenik neke od međimurskih osnovnih škola, budući da je jedan od ciljeva manifestacije upoznavanje osmaša sa Srednjom školom Prelog i njezinim radom.

Na Gastromaniji će tako moći sudjelovati i na 15-tak raznovrsnih radionica na temu etna, poput izrade starinskih torti i kolača, prikaza starih dječjih igara i mita o pesjaneku ili prikaza tradicijskih međimurskih jela kroz povijest. Predstavit će u subotu, 6. svibnja preloški srednjoškolci i svoj novi "ulični" specijalitet, brzo i ukusno jelo koje se jede s nogu a nosi naziv - međimurski zmotanec. Jela pripremljena u kotlićima ocjenjivat će stručni žiri, nakon čega će u njima uživati posjetitelji.