Veliki odmor 23.12.2019. 08:29. Zadnja izmjena: 23.12.2019. 08:31.

Blagdani

U Gospodarskoj školi cijeli je prosinac mirisao blagdanski

U doba kad se duh Božića, nade i svjetla širi posvuda, divna čarolija ne zaobilazi ni škole.  U Gospodarskoj je cijeli prosinac mirisao blagdanski. Hol ukusno dekoriran, pod odmorima prigodna glazbica, a točka na „i“ pala je danas kad se cijeli kolektiv okupio uz kraći program humanitarnog karaktera.

Pjevale su glazbene zvijezde škole Nensi Andrašec  i Tena Herak, školski zbor te Maja Ignac. Gosti su bili tenor Filip Hozjak koji je oduševio predivnim glasom i prefenomenalni stand up komičar Vlatko Štampar. U kićenju bora sudjelovali su svi, a sve je završilo uz kolače i kapljicu razgovora.
Redateljice događaja bile su pedagoginje Dijana Kontrec-Horvat i Ana Kraljić. Svaka ovakva topla atmosfera druženja uvijek nekako usmjeri na promišljanje… što je stvarno bitno, što darovati?

Najadekvatniji odgovor možda je sažet u misli Orena Arnolda kako su najbolji darovi: Neprijatelju, oproštaj. Protivniku, tolerancija. Prijatelju, srce. Klijentu, usluga. Svima, milosrđe. Svakom djetetu, dobar primjer. Sebi – poštovanje.

S takvom devizom, Božić doista ne bi bio tek blagdan, nego osjećaj. Kroz cijelu godinu.