Sport 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

10 godina KOP-a Čakovec

U prostorijama gradskih bazena “Marija Ružić” minulog je ponedjeljka (28. listopada) održana svečana skupština Kluba odbojke na pijesku-Čakovec povodom 10-godišnjice službenog djelovanja Kluba. U nazočnosti velikog broja osnivača, prijatelja i članova kluba skupštinu je otvorio Miodrag Novosel-Cico, a potom je o radu istog izvijestio Ivan Vabec.
Odbojka na pijesku počela se igrati još daleke 1993. godine na prvim terenima odbojke na pijesku u Polevama, gdje je i održan prvi turnir. U tih 10 godina - do službenog osnutka kluba 2003. godine - odigrano je nekoliko turnira na prvenstvu Hrvatske, a u tom razdoblju odlične su rezultate polučili Siniša Vabec i Dino Rastovčan, te braća Siniša i Miroslav Vabec. Od 2003. godine Klub odbojke na pijesku-Čakovec bio je stalni sudionik natjecanja na prvenstvu Hrvatske. Nakon godine igranja u drugoligaškom društvu KOP-ovci su postali stabilni prvoligaši i u proteklih 8 godina bilježili odlične rezultate. Među najvrijednija ostvarenja ubrajamo 3. mjesto muške seniorske ekipe u sastavu: Aleksej Makarov, Miroslav Vabec, Marijan Palinkaš i Tomica Posavec u 2005.godini te druga mjesta kadetkinja (Mateja Gošćiej, Maša Martinović) i kadeta (Dino Harambašić, Mišo Petran) na državnom prvenstvu.
Nakon izvješća predsjednika kluba za riječ su se javili Andrej Gregorec (u ime nagrađenih) i Slobodan Veinović (u ime grada Čakovca), koji su pohvalili ovaj vrijedan klupski jubilej i zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu. Uslijedila je podjela priznanja osnivačima, zaslužnim članovima i sponzorima kluba (fotografija), a potom je uslijedio tradicionalni domijenak za sve nazočne!

Rajko Kolarek

Izvor: 3054