Sport 28.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

10. MEĐIMURSKI TURNIR U ODBOJCI ZA REKREATIVKE

Pod pokroviteljstvom Grada Mursko Središće, a u organizaciji Međimurskog saveza sportske rekreacije Sport za sve i USR-a Sport za sve Mursko Središće, minule subote u Murskom Središću održan je jubilarni 10. Međimurski turnir u odbojci za rekreativke. Na turniru, koji je odigran u dvorani OŠ Mursko Središće, sudjelovalo je 10 ekipa iz cijelog Međimurja (Čakovec 2 ekipe, Donja Dubrava, Kotoriba, Mačkovec, Mala Subotica, Mursko Središće, Pribislavec, Sveta Marija i Šenkovec). Prije početka okupljene rekreativke pozdravili su Nada Palaš, predsjednica USR Sport za sve M. Središće i Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika Murskog Središća dok je turnir otvorenim proglasila Štefica Korunić, predsjednica MSSR.
Po prvi put od kada se ovaj zanimljivi turnir igra promijenjen je način odigravanja utakmica. Kako se prije igralo na ispadanje, ekipe koje su izgubile prvu utakmicu više uopće nisu igrale pa su po 2-3 sata čekale da turnir završi. Ovog puta ekipe su bile podijeljene u dvije grupe i igrale su svaka sa svakom. Pobjednice grupa igrale su za prvo i drugo mjesto dok su drugoplasirane ekipe iz grupa igrale za treće mjesto. Ovakav način pokazao se puno zanimljiviji i dinamičniji, pogotovo jer je svaka ekipa odigrala minimalno 4 utakmice.
Ukupno je odigrano 20 uzbudljivih i neizvjesnih utakmica koje su sudili Darko Novak (glavni sudac) i Valentin Šipuš, a u finale su se plasirale ekipe Pribislavca i Murskog Središća. Iako su domaće odbojkašice dobile prvi set, za nešto više od toga nisu imale snage te je pehar za prvo mjesto opet, sasvim zasluženo, otišao u Pribislavec. U utakmici za treće mjesto sastale su se ekipe Donje Dubrave i Čakovca, a uvjerljivije od očekivanog slavile su iskusnije Čakovčanke koje su utakmicu dobile s 2:0. Valja istaknuti da je posebnu nagradu domaćina za Fair play dobila ekipa Kotoribe, koja je prvi put nastupila na ovom turniru. Proglašenje pobjednika i podjela priznanja i pehara održano je u restoranu Ilonka u Murskom Središću, a druženje rekreativki uz dobru glazbu, ples i veselje potrajalo je duboko u noć.
Valentin Šipuš

Izvor: 2870