Sport 26.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

12 medalja streličara

Protekle nedjelje streličarski klub „Katarina Zrinski“ organizirao je međunarodni turnir u dvorani OŠ Mala Subotica na kojem je nastupilo 130 streličara iz BiH, Slovenije i Hrvatske. Na turniru su nastupili i domaći streličari naravno u najvećem broju sa čak 28 natjecatelja, a ukupno su osvojili 12 medalja.
U stilu standardnog luka među dječacima do 12 godina Ivo Maček je opet bio najbolji i osvaja zlatnu medalju, Antonio Vuk je osvojio srebro, dok je Luka Križaić osvojio broncu, Adrijan Hajdarović je bio šesti, Krešo Vurušić sedmi, a najmlađi Dominik Weber zauzeo je osmo mjesto. Među djevojčicama do 12 godina Lucija Lesjak osvojila je zlatnu medalju.
Među djevojčicama do 14 godina Ines Benčik osvaja zlatnu medalju, a među juniorima Vedran Glozinić osvaja također zlatnu medalju. U seniorskoj kategoriji Stijepan Oehler osvojio je srebrnu medalju. U stilu goli luk među kadetkinjama Mija Mance osvojila je zlatnu medalju.
U stilu olimpijskog luka među dječacima do 14 godina Izak Feher bio je peti. U kategoriji kadetkinja Regina Novak osvojila je brončanu medalju a Marija Rojko bila je četvrta. Među kadetima Karlo Grudić zauzeo je šesto mjesto, Jan Siročić deveto a Vinko Kovač deseto mjesto. Među juniorkama Vanda Kipke osvojila je zlatnu medalju. U veteranskoj konkurenciji Mihael Štebih osvaja srebro, a Đuro Turk je bio šesti.
U seniorskoj konkurenciji najbolji je bio Krešimir Štrukelj osvojivši zlatnu medalju, Karlo Cilar osvaja četvrto mjesto sa samo jednim krugom manje od trećeg mjesta. Igor Marković bio je šesti, Božidar Vurušić sedmi a Mladen Kodba deveti. Nešto slabije su pucali Boris Ferlin koji je bio 16. Filip Sever bio je 18. A Lovro Gradišer je bio 19. - dečki će morati malo ozbiljnije trenirati! Nekima je ovo bio prvi nastup na turniru.
Zbog velikog broja natjecatelja turnir se održao u dvije smjene ali organizacija je bila besprijekorna čemu su pridonijeli i Goran Cmrečak, direktor turnira i Dražen Popović, mjeritelj vremena.
Sljedeći nastup naši će streličari imati u Postojni - Slovenija. (Š)

Izvor: 3005