Sport 21.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

1.670.000 KUNA ZA SPORT U 2010.

Održana je 14. sjednica izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja, na kojoj je glavna točka dnevnog reda bila usvajanje financijskog plana za 2010. godinu. Sredstva predviđena za raspodjelu i odobrena županijskim proračunom za 2010. godinu u iznosu od 1.670.000 kuna podijelit će se:
- za financiranje sporta djece i mladeži 920.000 kuna,
- za financiranje natjecateljskog sporta 500.000 kuna (određene stavke postojećih kriterija do iduće će se sjednice IO modificirati),
- za zajedničke poslove 250.000 kuna.
Na sjednici je odlučeno da se tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportaša i ekipa Međimurja te dodjela najviših županijskih sportskih priznanja “Franjo Punčec” održi sredinom veljače. Na prijedlog komisije (Križarić, Boščak, Korent) donijeta je odluka da se najviše sportsko županijsko priznanje za životno djelo “Franjo Punčec” dodijeli Alojziju Sobočancu (nogomet), a godišnja priznanja “Franjo Punčec” Ljubici Vrbančić (rukomet), Zvonku Pavlicu (spedway) i Zdravku Jančiju (šah).
I dok su se u spomenutoj komisiji strogo držali postojećih kriterija koji će se do iduće dodjele također modificirati, kod nominacija najboljih sportaša i momčadi nije bio takav slučaj iako su kriteriji donijeti 24. studenoga 2009. godine (prepisani stari Sekcije sportskih novinara op.a.). Mimo kriterija izvršena je nominacija pa će nakon svega sigurno biti opravdanih kritika i primjedbi na odluke. Zašto onda postoje kriteriji? Bilo ih je i prije kada su odluku donašali u Sekciji sportskih novinara, no oni su to odradili stručno kao što to rade u cijeloj Hrvatskoj. Razlog zašto su “razvlašteni” krajnje je nejasan, sada na teren idu glasački listići, odluku će donijeti predstavnici svih županijskih strukovnih saveza (14), predsjednik i dopredsjednici Zajednice sportova Međimurja (3), predsjednici Zajednica sportova Preloga i Čakovca (2), redakcije lista »Međimurje« i Međimurskih novina (2), sve međimurske radio postaje i TV Čakovec (6) - ukupno 27 glasova.
NOMINIRANI SU:
Za najboljeg sportaša: Jurica Pavlic (spedway), Filip Ude (gimnastika), Krešimir Štrukelj (streličarstvo), Aleksandar Puklavec (atletika), Nikola Horvat (karate) i Luka Vlahek (badminton).
Za najbolju sportašicu: Damira Bujan (karate), Marija Hižman (atletika) i Tijana Tkalčec (gimnastika).
Najbolja momčad: Atletski klub Međimurje Čakovec, Rukometni klub MKA*IPC Čakovec, Kuglački klub Željezničar Čakovec, Streličarski klub Katarina Zrinska Čakovec i Badmintonski klub Međimurje Čakovec.
Najbolja ženska ekipa: Atletski klub Međimurje Čakovec, Karate klub Nedelišće i Tenis klub Franjo Punčec Čakovec.
Josip Freiler

Izvor: 2856