Sport 23.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

20 medalja međimurskih streličara

Streličarski klub „Katarina Zrinski“ Čakovec organizirao je dvoranski turnir FITA 2x18m na kojem je nastupilo oko 150 streličara iz cijele Hrvatske i Slovenije. Odlična organizacija turnira proteklih godina očito se dopala streličarima i to se odrazilo u ovako velikom posjetu streličara. Daleko najbrojniji bili su domaćini iz „Katarine Zrinski“ s čak 33 natjecatelja što do sada nije uspjelo ni jednom klubu u Hrvatskoj. Oni su osvojili 20 medalja i uz još 4 četvrta mjesta napravili pravi uspjeh.
U stilu standardnog luka među dječacima do 12 godina najbolji je bio Adrijan Hajdarović i osvojio zlatnu medalju, drugo mjesto osvaja Ivo Maček a treće mjesto i brončanu medalju Dominik Weber, kojem je ovo bio prvi turnir. Krešo Vurušić bio je četvrti, a Jan Miljan, kojem je ovo bio prvi nastup, na turniru je bio peti. Među djevojčicama do 12 godina zlatnu medalju osvojila je Lucija Lesjak, dok je Anita Bulat na svom prvom nastupu na turniru osvojila srebrnu medalju. Među kadetkinjama Ana Štrukelj osvojila je drugo mjesto, a Ines Benčik treće mjesto. U juniorskoj kategoriji Vedran Glozinić osvaja zlatnu medalju. U kategoriji seniorki prvi put na turniru nastupila je Valentina Lesjak i osvaja srebrnu medalju. Među seniorima u svom prvom nastupu na turniru Tihomir Miljan osvaja zlatnu medalju, a Stijepan Oehler srebrnu medalju.
U stilu olimpijski luk među dječacima do 12 godina dobro je pucao Antonio Vuk i osvojio srebrnu medalju. Među dječacima do 14 godina Izak Feher osvojio je srebro, a Luka Križaić broncu. Među djevojčicama do 14 godina zlatnu medalju osvojila je Iva Štrukelj, a Janja Petrović srebrnu medalju. Među kadetkinjama nešto slabije nego inače pucale su Regina Novak koja je bila četvrta i Marija Rojko s petim mjestom. U konkurenciji kadeta naši dečki su pucali dobro, ali tek u drugoj seriji pa su zauzeli Karlo Grudić četvrto mjesto, Jan Siročić peto i Vinko Kovač šesto mjesto dok je Nino Bulat bio deseti - kadetima se smiješe ozbiljniji dodatni treninzi.
Među juniorkama Vanda Kipke osvojila je srebrnu medalju. U seniorskoj konkurenciji i ovaj put daleko najbolji bio je Krešimir Štrukelj s 581 krug, a najveće iznenađenje turnira priredio je Mladen Kodba koji je osvojio srebrnu medalju. Božidar Vurušić zauzeo je šesto mjesto, Karlo Cilar sedmo, Boris Ferlin 14. a Lovro Gradišer, kojem je usred turnira pukla tetiva, 17. mjesto. U stilu goli luk prvi put na turniru nastupio je Lino Sobočan i zauzeo 10. mjesto. Idući turnir je u Zagrebu za tjedan dana. (Š)

Izvor: 3013