Sport 11.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

3. HNL: Graničar svladao Čakovec

Rezultati 20. kola: Virovitica - Grančar 3:0, Podravina - Čakovec igra se 17.4. (17 h), Nedelišće - Mladost (Ž) 0:0, Slatina - Polet 0:1, Međimurje - Mladost (P) 1:2, Ivančica - Croatia 0:1, Bjelovar - Koprivnica 0:0, Križevci - Podravac 1:0; zaostala utakmica 19. kola: Graničar - Podravina igra se 24.4. (17 sati).

ČAKOVEC 1
GRANIČAR 2
Čakovec - SRC Mladost. Gledatelja: 100. Sudac: Pavlic (Varaždin). Strijelci: 1:0 Hanc (6, 11 m), 1:1 Kosec (49), 1;2 Kosec (60).
Čakovec: Prekupec, Koren, Cvetković, Andre Silva, Vlah, Jambrović (65. Vuk), Antonović, Hanc, Suvajac, Drožđek, P. Pintarić (75. L. Pintarić)
Graničar: Jambres, Gorupić (46. Hertelendi), Beliga, D. Matotek, Kosec, Lončar (90. E. Matotek), Kos, Nađ, Kukec, Tilošanec, Horvat (46. Kučan). Trener: Zoran Kastel
Lokalni derbi zasluženo su dobili gosti iz Kotoribe iako nakon prvog poluvremena nije tako izgledalo. Domaći su već u 6. minuti došli u vodstvo. Drožđek je nakon lijepe akcije petom proigrao Hanca kojeg je Horvat povukao za dres, a Hanc je iz opravdano suđenog kaznenog udarca bio siguran. Početkom drugog poluvremena nakon brze i dobro izvedene akcije na dodavanje Lončara Kosec je bio siguran realizator za izjednačujći pogodak. Iza toga u 55. minuti u prilici je bio Kos, Prekupec je spriječio najgore, nije međutim mogao ništa u 60. minuti kada je Kos odlično proigrao Koseca, a ovaj postigao svoj drugi pogodak i doveo goste u vodstvo. U toj akciji opravdano je 2. žuti karton dobio domaći igrač Koren. Da gosti nije postigli još pogodaka “krivac” je domaći vratar Prekupec, no to nije bilo dovoljno, gosti su ipak zasluženo slavili. (J.F.)

PODRAVAC 0
MEĐIMURJE 1
Virje - igralište Podravca. Gledatelja: 100. Sudac: Komerčić (Otovanec). Strijelac: Menzil (90).
Međimurje: Tizaj, Pintarić, Kuzmić, Petak, Menzil. Golik, Puclin, Nynkeu (10. Skoliber), Novko (46. Vuk), Vuković, Dodlek, Petak. Trener: Damir Biškup
Važna pobjeda Čakovčana, Menzil je u 90. minuti udarcem s 20 metara svladao domaćeg vratara za 3 očekivana, ali teško osvojena boda. Bila je to zapravo vrlo „čudna“ utakmica. U 1. poluvremenu niz neiskorištenih prilika Čakovčana (Dodlek, Vuković dvije, Skoliber, Puclin…), domaći u tom dijelu bez prilike ugroziti a valja spomenuti i 10. minutu kada je zbog ozljede napustio teren iskusni Nynkeu. U drugom poluvremenu domaći su bili ti koji su se propisno ispromašivali. Kaznio ih je Menzil, postigao je pogodak kojim su Čakovčani konačno prekinuli rezultatski „post“. Već sutra (srijeda) u Čakovcu je derbi, igra se odgođeni susret 16. kola s vodećom Mladosti iz Ždralova, a u subotu u Čakovcu gostuje ekipa Križevaca. (J.F.)

MLADOST (P) 0
BJELOVAR 0
Hodošan - Stadion NK Hodošan. Gledatelja 150. Sudac: Slunjski (Vž).
Mladost/P: F. Farkaš, Habuš, D. Farkaš, Ivančić, Halić, Balent, Vlah (63. Hrešć), Magdalenić, Hladnik, Sabol, Dominić. Trener: Krunoslav Bauer
Nakon pobjede u Čakovcu nogometaši Mladosti bez Cabana koji je pauzirao zbog 3 žuta kartona ugostili su kvalitetan Bjelovar. Sama utakmica odigrana po teškom terenu bila je izuzetno borbena i do zadnje sekunde neizvjesna. Gosti su u prvom poluvremenu u nekoliko navrata opasno zaprijetili da bi u nastavku domaćin potpuno preuzeo igru, stalno prijetio prema golu gostiju kojima je gol visio u zraku. U 80. minuti odličan udarac prema golu gostiju uputio je Sabol kojeg je odličnom intervencijom obranio vratar Srbljanović da bi u brzoj kontri sam pred domaćeg vratara izbio Jurić ali njegov loš udarac završava pored gola. Ivica Radiković ispred Mladosti posebno se zahvalio NK Hodošanu što su im izašli u susret te ustupili teren za odigravanje utakmice ali i što su ih odlično ugosti. (Z.P.)

POLET 0
IVANČICA 0
Sv. Martin na Muri - igralište Poleta. Gledatelja 250. Suci: Molvarec.
Polet: Đurkin, Mihael Karlovčec, Mihajel Karlovčec, Begović, Hren, Horvat, Brezovečki (46. Rodrigues), Zadravec (77. Turk), Radiković, Škvorc, K. Goričanec (65. A. Goričanec). Trener: Krešimir Šenji
Nakon pobjede u Slatini nogometaši Poleta očekivali su i na svom terenu uknjižiti nova tri boda ali su se na kraju morali zadovoljiti tek bodom. Utakmica je bila čvrsta i borbena u kojoj je domaćin imao više od igre, stalno je bio izuzetno opasan ali u završnici neučinkovit. Tako su odlične prilike za pogodak imali Karlo Goričanec, Begović dok u 44. minuti Mihael Karlovčec iz blizine loptu glavom puca ravno u gostujućeg vratara. U nastavku utakmice i dalje traje dominacija domaćih koji su goste stjerali u svoj šesnaesterac ali nikako nisu uspjeli okruniti inicijativu. Od 79. minute gosti su ostali s igračem manje jer im je isključen Bochl, a imali su u 89. veliku priliku kada je Lazni izašao sam pred vratara ali je lobom prebacio gol. (Z.P.)

CROATIA 4
NEDELIŠĆE 0
Grabrovnica - igralište NK Croatie. Gledatelja 100. Sudac: Karlica. Strijelci: 1:0 Presečan (2), 2:0 Lončarek (5), 3:0 Celiščak (38), 4:0 Lončarek (67).
Nedelišće: Košir, N. Pintarić, Đukes, Bađari, F. Pintarić, Topolnjak, Mihalic, Novak (46. Perko), Vizinger (46. Međumurac), Bujanić, Piškor (84. Marčec). Trener: Davor Piškor
Težak poraz doživjeli su nogometašu Nedelišća u Grabrovnici u utakmici s Croatijom u kojoj su poraženi 4:0. Domaćin je do 5. minute iskoristio dvije pogreške gostujuće obrane te je poveo 2:0 da bi u 38. minuti Celičak povisio rezultat na 3:0 a Lončarek u 67. minuti na konačnih 4:0. (Z.P.)
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3024