Sport 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

31. Zimsko prvenstvo Međimurja u malom nogometu

Trijumfima Martina iz Nedelišća u pionirskoj, Auto Grandya iz Strelca u veteranskoj te Libertyja Gorjani Jesenje u seniorskoj konkurenciji završilo je 31. po redu zimsko malonogometno prvenstvo Međimurja kojeg je odlično organizirao MNS i koji je okupio 48 malonogometnih ekipa.
Finalna utakmica – pioniri
PARKETI GOSARIĆ (Prelog) – MARTIN (Nedelišće) 3:6
U pionirskoj konkurenciji takmičilo se je 16 momčadi da bi naslov najbolje ponijela potpuno zasluženo momčad Martin iz Nedelišća koja je u finalu pobijedila ekipu Parketi Gosarić rezultatom 6:3. Sama utakmica je bila puna preokreta i neizvjesnosti u kojoj su Parketi Gosarić dobro su krenuli u utakmicu i poveli sa 2-0 i 3:2 da bi Martin poravnao i preokrenuo rezultat na konačnih 6:3 u svoju korist. Za pobjedničku momčad Martin Nedelišće nastupali su: Galoši, Marciuš, Modrić, Andrašec, Đurasek, Vizinger, Ivanušec i Sinković. Voditelj momčadi Damir Vizinger. U ovoj kategoriji najbolji strijelac turnira bio je Luka Ivanušec koji je postigao 14 pogodaka, za najboljeg vratara proglašen je Marko Galoši te za najboljeg igrača Neven Đurasek svi iz pobjedničke ekipe. U utakmici za 3. mjesto MNK SES (Čakovec) je minimalnim rezultatom pobijedio NK Mladost iz Preloga.
Finalna utakmica - veterani
PRODAJNI CENTAR BAT (Čakovec) – AUTO GRANDY (Strelec) 3:4
Veteranska konkurencija okupila je 8 ekipa dok su se u finalu sastale ekipe BAT i Auto Grandy. Bolje je u utakmicu ušao Bat koji ostvaruje vodstvo od 2:0o, ali Auto Grandy Strelec preokreće rezultat 3-2 da bi Kraljić uspio pogotkom poravnati rezultat na 3:3. Minutu prije kraja utakmice jedan od sudaca utakmice Bubek isključuje igrača Bat-a Vibovca na 2 minute što je dovelo do protesta njegovih suigrača te klupe da bi isključio na 2. minute sa klupe i Ivan Štefičara , te je morao jedan njihov igrač van iz igre. Kako je Bat ostao sa dvojicom igrača u polju Auto Grandy to koristi i preko Gregora Bunca dolazi do pobjede od 4-3. Uslijedili su burni protesti igrača momčadi Bat-a, ali se ipak na kraju sve primirilo ali je prava je šteta što je ovako inače odličnu i neizvjesnu utakmicu zasjenio spomenuti sudac. Za momčad pobjednika Auto Grandy Strelec nastupili su Marčec, Vukina, Štefulj, Cirkvenčić, Debelec, Goričanec, Bunc i Mavriček. Voditelji ekipe bili su Mladen Matić i Ivan Jasnić. Najbolji strijelac bio je Santino Debelec sa 10 zgoditaka, najbolji vratar bio je Danijel Marčec, dok je najbolji igrač Gregor Bunc svi momčadi pobjednika. U utakmici za 3. mjesto Palatin je pobijedio AC Jesenović 4:2.
Finalna utakmica - seniori
LIBERTY-GORJANI (Jesenje) – AUTO GRANDY (Strelec) 7:2
U seniorskoj konkurenciji takmičilo se 24. ekipe dok su se u finalu plasirale ekipe Liberty Gorjani Jesenje i Auto Grandy Strelec.
Velikih problema prije utakmice imala je ekipa Grandyja kojemu su većina igrača u isto vrijeme nastupila u Varaždinu te je utakmicu započeo sa četvoricom igrača i poveo 1-0 i 2-1. Tijekom utakmice su pristigla još dvojica igrača pa su bili brojčano izjednačeni. Do odlaska na odmor ekipa iz Jesenja preokreću rezultat i dolaze do vodstva od 3-2. U nastavku su postigli još četiri pogotka i ostvarili pobjedu 7-2. Za pobjedničku momčad Liberty Gorjani Jesenje nastupali su Malogorski, S. Kranjčec, Repinc, Šoštarić, Cerovec, Medved, Majcenić, G. Kranjčec, Kovačec, Malarić i Pavić dok im je voditelj bio Ivan Vuzem. Najbolji strijelac turnira bio je Matija Majcenić sa 19 zgoditaka, najbolji vratar Ernest Malarić dok je najbolji igrač bio Tihomir Šoštarić svi iz pobjedničke ekipe. U utakmici za 3. mjesto MIP Weyland-Pušćine je pobijedio CB EDEN iz Preloga 4:0.
Najbolje četiri ekipe u svim kategorijama bile su nagrađene pokalima, medaljama i novčanim nagradama, najbolji strijelac, vratar i igrač prigodnim poklonima koje im je uručio predsjednik MNS-a Mato Kljajić dok je pionirima nagrade predao tajnik MNS Darko Jambrović. Turnir se je odigravao u dvorana u Prelogu i Atona u Nedelišću gdje je odigrana i sama završnica.
Zlatko Premuš

Izvor: 3065