Sport 29.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

50 godina NK Sloboda Mihovljan

U nogometnom klubu Sloboda Mihovljan ove godine slave evidentan jubilej – 50 godina uspješnog rada i djelovanja. Tim povodom u reprezentativnim prostorima Društvenog doma Mihovljan pred velikim brojem članova kluba i uzvanika održana je svečana sjednica kluba kojoj su uz mnoge uzvanike bili nazočni i glavni tajanik HNS-a Zorislav Srebrić koji se je obratio nazočnima i predao klubu priznanje i poklone HNS-a, Mato Kljajić predsjednik Međimurskog nogometnog saveza koji je također slavljenicima čestitao i predao im plaketu MNS-a, Stjepan Križarić član IO-a HNS-a, čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon koji je svima uputio čestitke i obećao pomoć Grada, Franjo Patafta predsjednik MO-a Mihovljan….
O bogatoj povijesti kluba prisutne je podsjetio Franjo Bratić, dugogodišnji član i aktivista kluba. Klub je osnovan 7. kolovoza 1961. godine, nogomet se je u Mihovljanu međutim igrao i prije, još od 1930. godine, trenutno je član Druge županijske lige, zahvaljujući pak entuzijastima iz uprave na čelu s predsjednikom Stankom Sovarom klub ima dobre uvjete za djelovanje, dobra je i suradnja s MO i Gradom Čakovcem, a posebno su u klubu ponosni na rad i rezultate mladih, tu su i veterani kluba da dalje ne nabrajamo. Prije početka sjednice predstavnici kluba na čakovečkom su groblju položili cvijeće na grobove preminulih članova kluba, a nazočni na sjednice odali su im počast minutom šutnje U povodu jubileja posebne plakete dodijeljene su Međimurskom nogometnom savezu, Gradu Čakovcu i Hrvatskom nogometnom savezu, posebna priznanja dobili su još uvijek aktivni, jedni od osnivača kluba Juraj Mihalković i Ivan Jambrošić, svi dosadašnji predsjednici kluba: Vlado Hajdinjak, Josip Jalšovec, Vjekoslav Kolar, Franjo Patafta, Franjo Rok, Ignac Tkalčec, Pavao Varga, Stjepan Vidović, Viktor Novak, Josip Vrabec, Slavko Ljubić, Željko Bratković, Ivan Vidović i Stanko Sovar. Također i Vlatko Marković, Zorislav Srebrić i Ante Pavlović iz HNS-a, sponzori (24), klubovi – prijatelji kluba: Omladinac Novo Selo Rok, Šenkovec, Polet Pribislavec, Krištanovec i Omladinac Mačkovec, predstavnici najvećih sponzora kluba (24), te najzaslužniji članovi: Marijan Turk, Stanko Sanjković, Dragutin Katalenić, Ivan Bedić, Franjo Bratić, Stjepan Grabrović, Franjo Panić, Zdravko Bubek, Drago Plevnjak, Igor Silaj, Franjo Mikolaj, Stjepan Vidović, Željko Vincetić, Mladen Antončić, Ivan Novak-Flok, Tomo Patafta, Radovan Novak, Mario Mihalović, Stjepan Novak, Antun Andrašec, Juraj Vidović, Stjepan Mezga, Stjepan Kozjak, Branko Jalšovec, Željko Culjak, Ivan Novak, Zvonko Bajs, Damir Bubek, Srećko Posedi, Vladimir Majerić, Stjepan Soldat i Mirko Mihalković.
Svečanost su uveličali članovi KUD-a kratkim programom, svi su bili i na otvorenju izložbe slika iz bogate povijesti kluba, a svečanost je završena kratkim druženjem svih sudionika i dogovorom kako dalje i uspješnije do novog jubileja ovog popularnog kluba iz malog Mihovljana kraj Čakovca čiji se mještani ponose i funkcionalnim Sportskim domom uz nogometno igraliate u kojem svoje sjedište uz nogometaše imaju i djeluju šahisti, strijelci i stolnotenisači po kojima je Mihovljan također poznat u Hrvatskoj i van nje.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 2953