Sport 25.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

65. godina NK Strahoninec

DRAGAN KRIŠTOFIĆ, NOVOIZABRANI PREDSJEDNIK NK-a “STRAHONINEC”

Nogometni klub “Strahoninec” u godini kada slavi svoj 65. rođendan proživljava jedne od najtežih trenutaka u dugogodišnjom povijesti. Na posljednjem je mjestu prvenstvene ljestvice 2. međimurske lige-zapad s 10 osvojenih bodova i prijeti im spuštanje u najniži rang natjecanja. Nedavno je u klubu održana izvanredna Skupština na kojoj je izabrano kompletno novo rukovodstvo. Tako je za predsjednika izabran Dragan Krištofić dok su Velimir Tomašić, Ivan Zobec, Stjepan Balić, Nikola Leček dopredsjednici, tajnik je Željko Drabić, blagajnik Mladen Topolnjak. Uz njih su izabrana 22 člana uprave kluba.
Predsjednik kluba Dragan Krištofić bivši je nogometaš koji je već u nekoliko navrata obavljao funkciju predsjednika, koji je stalno uz klub a jedan je i od osnivača škole nogometa NK Strahoninca.
- Prihvatio sam mjesto predsjednika zbog izuzetno teške situacije u kojoj se trenutno nalazi u želji da ga zajedno s mojim suradnicima što prije izvučemo iz rezultatske krize te da se spasimo od ispadanja. Posebno bih naglasio da je uprava kluba sastavljena od mladosti i iskustva ljudi koji žele pomoći klubu što je već vidljivo u ovom kratkom vremenu s kakvim se entuzijazmom prilazi svakom postavljenom zadatku.
Igrački kadar i trener?
- Poznato je da je škola nogometa kroz svoje djelovanje iznjedrila mnogo kvalitetnih igrača, da su nam juniori kluba stalno u vrhu prvenstvene ljestvice koji su se okitili brojnim naslovima prvaka liga. Oni su budućnost kluba uz njih te nekoliko kvalitetnih igrača koje ćemo dovesti i uz postojeći igrački kadar siguran sam da ćemo ostvariti cilj i spasiti se od ispadanja da bi za sljedeću sezonu stvorili kvalitetnu ekipu te krenuli u borbu za prvo mjesto prvenstvene ljestvice. Poznato je da je NK Strahoninec klub bogate tradicije koji je ne tako davno bio u samom vrhu međimurskog nogometa ali i šire. Želja sviju nas je da ubrzo uđemo u najkvalitetniju međimursku ligu gdje nam je objektivno i mjesto. Za novog trenera postavili smo Kristijana Vargu, treniramo od 14. siječnja dok ćemo i ekipu maksimalno ojačati kako bismo potpuno spremni ušli u proljetni nastavak prvenstva.
Ove godine ste slavljenici?
- Ove godine slavimo 65. obljetnicu kluba. Sama proslava počinje organizacijom koncerta Halida Bešlića 4. veljače. Vjerujem da će dvorana Graditeljske škole biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Uz dobro odrađeni koncert u ovoj jubilarnoj godini želja mi je da osiguramo opstanak u ligi te da jesen bude u našem znaku, točnije da budemo na pola puta prema najkvalitetnijoj međimurskoj ligi. To bi nam zasigurno bio najljepši rođendanski poklon za ovaj vrijedan jubilej.
Tekst i foto
Zlatko Premuš

Izvor: 2961