Sport 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

9. MEĐIMURSKI PLOV: Pobjeda Premušove posade

Za sedam brodova i posada koje su sudjelovale na 9. međimurskom plovu Renate i Jože Horvata loše vremenske prilike plovidbu su povremeno činile opasnom, što je upravo posljednjeg dana mjerenja vremena i presudilo da nekoliko skippera donese odluku o odustajanju i spuštanju jedara. Osnivač regate Goran Nedeljko ističe da su svi brodovi u konačnici prošli kroz cilj, no, četiri su odustala kod otoka Maslinovik.
Jedrilo se cca 22 milje, a najbolji rezultat imala je ekipa na brodu Bormiana Sun Odissey 49 fitta koju je vodio skipper Zlatko Premuš. Njegovi su mornari bili Zdenko Horčička, Damir Rodiger, Boris Šafar, Darko Pintarić, Pero Vidović, Mladen Čanadi, Ksenija Brlek i Mirjana Vuković. Vrijeme plova bilo im je 1 sat 58 minuta. Na brodu Mondo, Bavaria 37 fitta, također su bili vrlo dobri, ostvarivši drugo prolazno vrijeme, sa skipperom Miodragom Novoselom Cicom na čelu, dok je treći bio brod Briva, bavaria 39 fitta kojim je upravljao Dean Lapad. Na devetoj je međimurskoj regati sudjelovalo pedeset četvero mornarica i mornara, a u četiri kišna dana pratio ih je vjetar jačine 15 do 30 čvorova.
- Ovo je bila svakako najzahtjevnija regata u zadnjih 9 godina. Činjenica da su tri broda ostvarila sjajno vrijeme, a da su neki procijenili da je preopasno ploviti govori o dvije vrlo važne stvari: naši su skipperi vrhunski osposobljeni i znaju procijeniti mogućnosti brodova i ekipa na njima u borbi s vjetrom i prejakim morem. Već se sada radujemo 10. međimurskom plovu Renate i Jože Horvata (od 4. do 8. listopada iduće godine) i mislim da će naš mali jubilej biti vrlo izazovan - zaključuje Goran Nedeljko. (al)

Izvor: 3052