Atletika i gimnastika 22.08.2016. 13:16.

Nakon Olimpijskih igara

Gradonačelnik Čakovca Kovač priredio prijam za Filipa Udea

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Romanom Bogdanom priredio je prijem za međimurskog gimnastičkog olimpijca Filipa Udea i njegove trenere – Igora Kriajimskog te Maria Vukoju. Premda na Olimpijskim igrama u Riu de Janeiru  Filip nije uspio izboriti finale konja s hvataljkama čestitke prvog čovjeka grada nisu izostale: Filip ima kontinuitet i vrhunski je sportaš, a to će i ostati. Život ide dalje, treba se posvetiti budućnosti. Svi vjerujemo u njega, a Grad će mu i dalje svesrdno pomagati, poručio je Kovač.

- Puno ljudi mi je posljednjih dana pisalo poruke da nisam imao sreće. No, ne bih to pripisao sreći. U pravom trenutku nisam bio onaj pravi. Vjerojatno sam si stvorio pritisak da moram osvojiti medalju i to me dekoncentriralo. Boli i dugo će boljeti, no okrećem se novom olimpijskom ciklusu, u kraćem je obraćanju istaknuo Filip.

Još kraći, trener Kriajimski kazao je kako prava analiza što se desilo i zašto se desilo tek slijedi, dok je Vukoja naglasio da su imali vježbu koja vrijedi finala, no ne i mirnu glavu. –Ne sumnjam u Filipov plasman na Igre u Tokiju. Tome će prethoditi uporan i kvalitetan rad. Filip je već dokazao da ima olimpijskog duha. Ne treba gledati detalje, već širu sliku, zaključio je Vukoja koji se, spomenimo, u Riu našao u dvostrukoj ulozi. Bila je to treća Olimpijada na kojoj je i sudio.