Sport 20.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

ATLETIKA: Izvrsni rezultati Alene Hrušoci

U Slovenj Gradcu je održan tradicionalni susret juniorskih reprezentacija Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Češke. Za državnu reprezentaciju nastupilo je i troje Međimuraca: Alena Hrušoci iz Ak Nedelišće te Melani Kraljić i Martin Srša iz Ak Međimurje Čakovec. S njima su bili i treneri Željko Jagec i Aleksandar Žbulj. Alena Hrušoci nastupila je na 100 m prepone, 400 m prepone i u štafeti 4x400 m, Melani Kraljić u bacanjima kugle i diska a Martin Srša na 3000 m zapreke. Oni su mjesta u državnoj reprezentaciji izborili osvajanjem prvog odnosno drugog mjesta u državi na finalu kupa Hrvatske za juniore i juniorke sredinom svibnja u Splitu.
Bez obzira na loše, kišno vrijeme, najraspoloženija Međimurka ovog puta bila je Alena Hrušoci. Ona je 400 m prepone istrčala čak dvije sekunde brže nego u Splitu (1:02,02) i izborila 3. mjesto i brončanu medalju. Nakon toga Alena je nastupila na 100 m prepone. Nakon dosta sporog starta, tijekom utrke bitno je popravila brzinu i u odličnom ritmu završila utrku kao šesta postigavši novi osobni ali ovog puta i apsolutni seniorski međimurski rekordom (15,01). Iza nje je ostala druga hrvatska predstavnica Vlatka Sekirnik (15,12), također Nedelišćanka - članica Ak Sloboda Varaždin. Po snažnom pljusku Alena je trčala i štafetu 4x400 m kao prva trkačica u rasporedu. Nakon pogreške druge trkačice kod primopredaje, hrvatska štafeta je znatno zaostala i na kraju osvojila četvrto mjesto.
Melani Kraljić prvo je nastupila u bacanju kugle. Na mokrom bacalištu uspjela je dobaciti do 12,89 metara i time osvojila vrlo dobro 4. mjesto. U bacanju diska bacila je odličan rezultat za uvjete pod kojima se natjecalo (37,94 m). Ipak i tim osobnim rekordom zauzela je posljednje 8. mjesto. Martin Srša bio je jedini muški reprezentativac iz Međimurja. Trčao je 3000 m zapreke dobro (10:05,02), tek nekoliko sekundi sporije od osobnog rekorda i zauzeo 7. mjesto.
U ekipnom poretku kod juniora Hrvatska reprezentacija je osvojila treće mjesto iza Češke i Mađarske a ispred domaćina Slovenije. Kod juniorki Hrvatice su na kraju osvojile četvrto mjesto a najbolje su bile Mađarice ispred Čehinja i Slovenki.
Tekst i foto
Željko Jagec

Izvor: 2982