Sport 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

ATLETIKA: Limači Međimurja prvi

U ekipnom dijelu natjecanja Hrvatske atletske lige Sjever (HALS) u 2013. godini sudjelovala su 23 atletska kluba sjeverozapadne Hrvatske. Nakon završenih pet ekipnih kola lige, objavljen je završni plasman.
• Kod mlađih uzrasta najbolji plasman od međimurskih atletskih klubova postigli su limaći Ak Međimurje Čakovec. Oni su osvojili prvo mjesto a iza njih su AK Zagreb-Ulix i AK Samobor 2007. Najviše bodova za ekipu limača izborio je Filip Vučenik s jedanaest prvih mjesta. On je time i najuspješniji natjecatelj lige. Značajni doprinos u osvajanju prvog mjesta dali su Lovro Žbulj sa šest drugih mjesta, Matija Novak s dva treća i četiri četvrtih mjesta, Ivan Dujić jednim trećim, četvrtim, petim i šestim mjestom te Rene Horvat, Tin Fartek i Karlo Beličanec - koji su imali plasmane među deset najboljih. U toj konkurenciji, limači AK-a Nedelišće su jedanaesti a najviše bodova dobili su Filip Jengić, Bruno Mihalković, Roko Farkaš i Oliver Janković. Ak Mursko Središće nije nastupao s tim uzrastom. Ukupno se natjecalo 20 atletskih klubova.
• Kod limačica, AK Međimurje Čakovec su četvrte, AK Nedelišće osme i AK Mursko Središće petnaeste. Natjecale su se limačice iz 21 atletskog kluba. Za AK Međimurje Čakovec najviše bodova izborila je Lucija Đaković koja je četiri puta bila prva, jednom druga i tri puta trećeplasirana. Ivana Špilek je bila druga i četvrta a Marija Pongrac i Lora Golubić su izborile plasmane među deset najboljih. Za AK Nedelišće najuspješnije limačice bile su Nina Vrček, Karla Ciglarić, Hana Čituš, Katja Bajs, Ananda Marciuš Kovač i Marta Topličanec. One su izborile plasmane u svojim disciplinama među deset najuspješnijih. Iz AK-a Mursko Središće istaknula se Marta Novak osvojivši po jedno drugo, treće i četvrto mjesto.
• Kod mlađih kadetkinja AK Međimurje Čakovec su treće, AK Nedelišće četvrte a AK Mursko Središće petnaeste. Natjecala su se 23 atletska kluba. Najviše bodova za Čakovčanke osvojila je Lukrecija Medvar s jednim prvim, tri druga te po jednim četvrtim, petim i tako sve do osmog mjesta. Stella Andrašec je izborila tri treća i četiri četvrtih mjesta a jedno treće i četvrto mjesto te još nekoliko plasmana među deset najboljih imala je Emilija Kodba. Teuta Blažić, Klara Vuk i Petra Salaj imale su po jedan plasman među deset najboljih. Za AK Nedelišće s devet prvih mjesta i jednim trećim blistala je Lea Branilović. Ona je ujedno i najuspješnija natjecateljica lige u ovoj kategoriji. Saša Novak je osvojila dva druga mjesta a bodove su još osvajale Sanja Gregorinčić, Rea Maček, Tara Friščić, Gabrijela Đud, Tena Novak, Ana Đuran, Lorena Novak i Katja Zaspan. Za AK Mursko Središće bodove je osvojila Lorena Kos koja je jedina bila među deset.
• Kod mlađih kadeta ,AK Međimurje Čakovec je četvrti, AK Nedelišće deveti klub dok su članovi AK Mursko Središće dvadeseti. Za Ak Međimurje Čakovec najviše bodova osvojio je David Verli s dvije pobjede, tri druga, jednim trećim te čak četiri četvrtih mjesta. Sebastijan Andrašec je ostvario jednu pobjedu a Petar Železnjak po jedan plasman na drugo i treće mjesto. Bodove su još donosili Florijan Horvat i Arian Šarić. Iz Ak Nedelišće najuspješniji je bio Matija Žnidarić jednim drugim, dva treća te još tri četvrta mjesta. Bodove su još osvajali Leon Bujan, Erik Vukšić i Karlo Lehkec. Ukupno je sudjelovao 21 klub.
• Kod starijih kadetkinja članice AK Međimurje Čakovec su četvrte, AK Nedelišće pete a AK Mursko Središće nije sudjelovao. Sudjelovao je 21 atletski klub. Najviše bodova za Čakovčanke izborila je Maja Kos s četiri druga i jednim trećim mjestom te Karla Dujić s dva druga i jednim trećim mjestom. Ivana Zadravec jednom je bila treća i tri puta četvrta; Nina Dobša po jednom treća, četvrta i tako do sedmog mjesta a još su bodove osvajale Elena Martinčević, Klara Ovčar, Magdalena Doležaj, Sara Lovrenčić i Stella Rojko. Za AK Nedelišće najuspješnija je bila Sara Senčar osvojivši četiri puta prvo i dva puta drugo mjesto. Sara je time druga najuspješnija starija kadetkinja lige. Anja Kočiš je bila jednom prva a Nika Horvat i Kristina Šafarić bile su jednom druge i imale još nekoliko plasmana među deset najboljih. Maja Cmrečnjak izborila je jedno treće a Gabrijela Đud jedno četvrto mjesto. Među deset još su bile Ivana Cikač, Tena Novak, Lara Črnčec i Tena Marčec.
• Kod starijih kadeta AK Međimurje Čakovec je sedmi a AK Nedelišće petnaesti klub lige. Bodove za AK Međimurje Čakovec su izborili Filip Peras jednim prvim i drugim mjestom te još dva plasmana na treća mjesta. Filip Medvar istaknuo se plasmanom na drugo mjesto; Filip Turk je bio jednom treći i dva puta peti; Denis Hižman dva puta četvrti te David Goričanec s jednim plasmanom među deset. Za AK Nedelišće najviše bodova izborili su Karlo Mučić, Karlo Marciuš stariji i Karlo Marciuš mlađi te Luka Marciuš. AK Mursko Središće nije sudjelovao u toj kategoriji a ukupno je sudjelovalo 16 klubova.

Željko Jagec

Izvor: 3061