Sport 10.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ATLETIKA: Osam seniorskih medalja

U Zagrebu se održalo pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Na dvodnevnom natjecanju nastupilo je više od 250 atletičara i atletičarki iz više od trideset hrvatskih atletskih klubova. Među njima i najbolji atletičari i atletičarke Ak Međimurje Čakovec i Ak Nedelišće. Međimurski atletičari i s ovog najjačeg natjecanja vratili su se s medaljama. Ovog puta osvojeno je njih osam od čega jedna srebrna i sedam brončanih. Nakon ekipnog prvenstva i finala kupa, ponovno su uspješniji bili članovi AK Nedelišće osvojivši pet medalja (srebrna i četiri brončane), dok su članovi Ak Međimurje Čakovec osvojili tri medalje (sve brončane). Šteta što se ovo natjecanje održalo tako kasno u ljeto radi čega je dio disciplina bio slabije popunjen a i forma jednom većem broju atletičara je u silaznoj putanji.
• Za Ak Nedelišće srebrnu medalju osvojila je Mirna Dadić u skoku u vis a brončanu u istoj disciplini Mihaela Horvat. Dvije brončane medalje izborio je trener i atletičar Aleksandar Puklavec i to u skoku uvis i na 110 m prepone. Brončanu medalju izborila je također Gabrijela Grabar na 400 m prepone. Nedelišćani su osvojili još čak devet četvrtih mjesta u Hrvatskoj od čega bacačica Katarina Horvat četiri: u bacanju kladiva, diska, kugle i koplja. Na žalost, samo malo je nedostajalo da u kojoj od tih disciplina dođe i na pobjedničko postolje. Četvrti seniori u državi postali su još Damir Posavec u skoku uvis, Goran Oreški u bacanju kugle, Dino Železnjak na 110 m prepone, Gabrijela Grabar u skoku motkom te muška štafeta 4x100 m u sastavu Benjamin Jagec, Matija Golub, Dino Železnjak i Damir Posavec. Peti u Hrvatskoj bili su Alena Hrušoci na 400 m prepone i Mihaela Horvat u troskoku. Šesta mjesta zauzeli su Matija Golub u skoku uvis, Martin Platužić u bacanju kugle, Silvija Trstenjak na 5000 m i ženska štafeta 4x100 m (Katarina Horvat, Alena Hrušoci, Mihaela Horvat i Gabrijela Grabar). Sedmi u Hrvatskoj bio je Benjamin Jagec u skoku udalj a među osam plasirao se još Goran Oreški u bacanju diska.
• Od članova i članica Ak Međimurje Čakovec brončane medalje osvajali su Sara Tuksar u skoku motkom, Martin Srša u trčanju na 3000 m zapreke i bacačica kugle Melani Kraljić. Martin Srša izborio je još četvrto mjesto na 1500 m a Tomislav Pintarić bio peti na 3000 m zapreke. Peta je bila ženska štafeta 4x100 m u sastavu Barbara Zadravec, Sara Tuksar, Sanja Kozar i Manuela Turk. Na šestom mjestu nalazimo Laru Rojko na 400 m prepone. Dva sedma mjesta izborila je Manuela Turk na 400 m i na 400 m prepone a među osam seniora u državi uvrstio se i veteran Marko Braniša u bacanju kladiva.
Nakon ovog natjecanja za međimurske atletičare slijedi kraći odmor a potom slijede pripreme za natjecanja u jesen.
Tekst i foto
Željko Jagec

Izvor: 2937