Sport 27.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ATLETIKA: Sjajni međimurski veterani

U Zagrebu je održano 15. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u atletici za veterane, na kojem su nastupili i brojni atletičari iz Slovenije, Mađarske, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova. Kao i svih dosadašnjih godina, AK „Međimurje“ je i ove godine imao svoje predstavnike. U starosnoj kategoriji M50 nastupali su atletičari Stjepan Koraj, Ivan Goričanec, Zvonko Horvatić i Branko Todorović.
U iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji najviše uspjeha imao je Branko Todorović koji je osvojio dvije zlatne (kladivo, gira) i dvije srebrne medalje (kugla, disk). Naslov prvaka Hrvatske u utrci na 5.000 m osvojio je Stjepan Koraj dok je Ivan Goričanec postao prvakom države u utrci na 1.500 m. Zvonko Horvatić nastupio je unatoč ozljedi pa se ovaj put morao zadovoljiti tek srebrnom medaljom na 800 m. Naš veteranski četverac se opravdano nada da će im se sljedeće godine pridružiti još poneki atletičar iz Međimurja.
Ista četvorka uskoro putuje na Balkanske atletske Igre za veterane koje će se početkom rujna ove godine održati u slovenskim Domžalama. Motivirani zagrebačkim rezultatima sportaši se i dalje intenzivno pripremaju na klupskim terenima SRC Mladost u Čakovcu.

Izvor: 2935