Sport 09.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

ATLETIKA: Sven Todorović bacio disk najduže u Europi

U 1. kolu Hrvatske atletske lige sjever održanom u Varaždinu, član Atletskog kluba Međimurje Čakovec Sven Todorović u konkurenciji kadeta postigao je trenutno najbolji europski rezultat bacivši disk do dalekih 58,14 metara. Drugoplasirani kadet svojim je rezultatom zaostao gotovo 14 metara što također govori o vrijednosti Svenovog hica. A i ostali bacači diljem Europe zaostaju za njim, njemu najbliži je mađarski bacač s daljinom od otprilike 45 metara. Na istom natjecanju Sven je nastupio i u bacanju kladiva, što mu je druga disciplina, tu je osvojio drugo mjesto.
Na do sada svim natjecanjima pokazuje sve bolju i stalniju formu i kvalitetu što se može vidjeti i iz niza priznanja i medalji, naslova prvaka države u dvorani i osvojenim prvim mjestima na Zimskom otvorenom bacačkom prvenstvu. Svakodnevne priprema na terenima SRC-a Mladost Čakovec za sada uspješno usklađuje sa školskim obavezama.
- Nadam se da ću do kraja sezone upotpuniti svoju zbirku medalja i uči u kadetsku reprezentaciju Hrvatske, bio je kratak u prognozama glede daljnjih nastupa i natjecanja.
Da postiže već sada ovakve evidentne rezultate i rekorde zaslužan je i njegov trener, otac Branko Todorović, višestruki državni i europski prvak bacačkih disciplina u veteranskoj konkurenciji. A da dolazi iz sportske obitelji potvrda je i ta da je majka Roberta istaknuti sudac Zbora atletskih sudaca Međimurja i uspješna tajnica Škole nogometa “Međimurje-Čakovec”. (J. Freiler)

Izvor: 2976