Sport 08.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

ATLETIKA: Todorović izvrstan u disku

U Rijeci se održao peteromeč kadetskih reprezentacija Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Od međimurskh atletičara pravo nastupa kao prvi i drugi u državi ostvarili su Sven Todorović u bacanjima kugle i diska i Tajana Židov na 300 m prepone iz Ak Međimurje Čakovec te Diana Pintarić u bacanju diska i Sara Senčar na 100 m prepone iz Ak Nedelišće. Hrvatska reprezentacija na kraju je osvojila 3. mjesto. Pobijedila je Mađarska 441 bodom. Samo kod kadeta Hrvatska je treća a kod kadetkinja četvrta.
Uspjehu muške ekipe značajno je pridonio reprezentativac iz Međimurja Sven Todorović. On je postigao sjajne rezultate i najbolje hrvatske plasmane - osvojio je dva druga mjesta! Posebno uspješan bio je u bacanju diska gdje je bacio do izvrsnih 59,75 metara što je jedanod najboljih rezultata u Europi i svijetu za taj uzrast. Pobijedio ga je Mađar Bence Halasz s još boljih 64,67 metara. Tek malo slabiji od osobnog rekorda bio je Sven i u bacanju kugle težine 4 kilograma (16,39 m). Djelomični uzrok je što su se oba bacanja poklapala te je trčao s jednog bacališta na drugo. I tu je pobjedio Mađar Bence Halasz (18,66 m).
Kod kadetkinja Diana Pintarić je bacala disk (30,61 m) i zauzela šesto mjesto. Mlađa kadetkinja Sara Senčar na 100 m prepone istrčala je svoj osobni rekord (15,36). Sve ostale reprezentativke dvije godine su starije od nje. Tajana Židov trčala je 300 m prepone. I ona je postigla svoj osobni rekord (47,37) i zauzela dobro sedmo mjesto. (Ž. Jagec)
• ZASLUŽNI TRENERI - za uspjehe naših reprezentativaca zaslužni su i njihovi treneri: Branko Todorović i Aleksandar Žbulj iz AK Međimurje te Željko Jagec, Aleksandar Puklavec i Goran Oreški iz AK Nedelišće, koji i u ovim teškim vremenima postižu rezultate dostojne međunarodne konkurencije. Za razvoj međimurske atletike očito je nema bojazni, jer kontinuirani rad u klubovima okuplja veliki broj djece a programi koji se provode na dugi rok, najboljima garantiraju ulazak u sam vrh hrvatske atletike. (M.D.)
Snimio M. Dobša

Izvor: 2998