Sport 24.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

ATON - nacionalni gimnastički centar

U Nedelišću je 17. lipnja potpisan sporazum o dodjeli naslova Nacionalnog gimnastičkog centra Sportsko gimnastičkom centru Aton Nedelišće. Taj će sportski centar navedeni naslov nositi naredne četiri godine. O značaju Atona za gimnastiku u Međimurju, ali i čitavoj državi na svečanosti upriličenoj prilikom potpisivanja sporazuma govorili su njegov direktor
Stevo Tkalčec, načelnik nedelišćanske Općine Mladen Horvat, međimurski župan Ivica Perhoč, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Ivan Škoro, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša te tajnik istog odbora Josip Čop. Pri tom je nedelišćanski načelnik istaknuo značaj centra za Općinu Nedelišće na sportskom, ali i turističkom području. Župan Perhoč rekao je da mu je zadovoljstvo slušati o svim mogućnostima koje pruža Aton, a sve zasluge za to idu njegovom direktoru Tkalčecu. Svi mi ostali, rekao je župan, samo smo potpora i dalje ćemo to i biti te je naglasio da je ponosan što je na čelu Županije koja ima Nacionalni gimnastički centar. Škoro je Aton okarakterizirao kao važnu kariku u lancu hrvatske gimnastike. Kao takvog prepoznali su ga svi koji su ga vidjeli, a naročito stručne osobe u tom sportu. Nedelišćanski Centar je prema njemu, po kvaliteti i uvjetima koje nudi, od samog osnutka bio nacionalni gimnastički centar, a sada je to postao i formalno. HGS, rekao je, će poraditi na tome da ga i ostali sportovi prepoznaju i koriste kao nacionalni centar. Mateša je naglasio da je Aton u sportskom smislu puno širi projekt od samo gimanstike. U njemu su stvoreni uvjeti za pripreme sportaša i brojnih drugih sportova. Postojeća infrastruktura to zadovoljava. Na kraju je dodao da će podržavati i financirati pripreme sportaša za međunarodne nastupe kada kao mjesto za njih odaberu Aton.
SVE PLUS I JEDAN MINUS
I da sve ne bi prošlo samo u pohvalama, svaka čast Stevi Tkalčecu i njegovoj ekipi na dobivanju prestižnog naslova. No, ne možemo, a da ne spomenemo nesporazum u terminu održavanja konferencije za medije i potpisivanje sporazuma. Novinari su pozvani u 10 sati i na početak konferencije čekali punih pola sata. Čuli smo da je prije potpisivanja bio predviđen obilazak objekta, ali na dobivenim pozivima to nigdje nije bilo naznačeno.

R. Topličanec

Izvor: 2878