Sport 14.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

BADMINTON: Lino Zadravec državni prvak

Proteklog vikenda u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za mlađe kadete (u-13) i mlađe juniore (u-17) u organizaciji Badmintonskog kluba Medvedgrad. Turnir se održavao dva dana: u subotu pojedinačne konkurencije, a u nedjelju parske konkurencije. Na turniru je nastupio i Badmintonski klub Međimurje u sastavu: Viktor Ružić, Ela Trstenjak, Lino Zadravec, Sebastian Krznarić, Ana Toplek, Luka Grubić i Laura Horvat pod vodstvom trenera Danijela Zadravca i Tomislava Grubića.
Najuspješniji na državnom prvenstvu od naših igrača bio je Lino Zadravec sa osvojenim kompletom medalja (zlato, srebro i bronca). Među mlađim kadetima Lino je u paru s Petrom Rukavinom (Medvedgrad) postao državni prvak u konkurenciji mješovitih parova pobijedivši u finalu zagrebačku kombinaciju Brcko - Trgovac (Medvedgrad) rezultatom (21:18, 22:20). Srebrnu medalju osvojio je u konkurenciji parova s Dorianom Cvijanovićem (Velika Gorica) izgubivši u finalu od para Kraljić - Šutevski (Max). Broncu je Lino osvojio u konkurenciji pojedinaca mlađih kadeta pobjedom protiv Martina Brcka (Medvedgrad).
Od ostalih naših igrača, u konkurenciji mlađih kadeta par Luka Grubić - Sebastian Krznarić osvojio je broncu pobjedom protiv para Kozlik - Zlošilo (Dubrovnik), a par Laura Horvat - Ana Toplek također brončanu medalju savladavši zagrebački par Cvitkušić - Rendulić. Kod mlađih juniora brončanu medalju osvojili su Viktor Ružić u paru s Patrikom Sadaićem (Medvedgrad) te Ela Trstenjak u paru s Ivanom Kozak (Medvedgrad).
Bisera Zadravec

Izvor: 2981