Sport 25.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

BADMINTON: Odlični Međimurci

U SGC Aton, Nedelišće u organizaciji BK”Međimurje” Čakovec održano je 22. seniorsko i veteransko pojedinačno Prvenstvo Hrvatske 2013. Na SPH 2013 nastupilo je 34 najboljih igrača i najboljih igračica iz 10 klubova Hrvatske , a na VPH 2013 nastupilo je 45 veterana iz 9 klubova. Među njima nastupila je seniorska i veteranska ekipa našeg Kluba pod vodstvom glavnog trenera i igrača Danijela Zadravca. U konkurenciji seniora naslov državnog prvaka osvojio je Zvonimir Đurkinjak (Medvedgrad, Zagreb) obranivši prošlogodišnji naslov.
U konkrenciji seniorki naslov državne prvakinje osvojila je Maja Pavlinić (HBKM) obranivši prošlogodišnji naslov. U konkurenciji muških parova naslov državnih prvaka osvojili su par Zvonimir Đurkinjak/Filip Špoljarec. Brončane medalje osvojili su: naš Danijel Zadravec i Marjan Vugrinec (MČ/KC) te Juraj Denžić/Josip Uglešić (MZ). U konkurenciji ženskih parova naslov državnih prvakinja osvojile su Staša Poznanović Katarina Galenić (Medvedgrad). U konkurenciji mješovitih parova naslov državnih prvaka osvojili su par Zvonimir Đurkinjak/Staša Poznanović. U konkurenciji veterana +35 naslov državnog prvaka osvojio je Silvio Jurčić (ZM). Brončane medalje osvojili su: naš Danijel Zadravec (MČ) i Igor Grudenić (MZ). U konkurenciji veteranki +35 naslov državne prvakinje osvojila je Nina Kovačić (MZ) pobjedivši u finalu našu Višnju Matotek (MČ) sa 2:0. Brončane medalje osvojili su Danijela Turk (MČ). U konkurenciji muških parova veterana +35 naslov državnih prvaka osvojili su naš Danijel Zadravec/Marjan Vugrinec (MČ/KC) obranivši prošlogodišnji naslov. U konkurenciji ženskih parova +35 naslov prvakinja osvojio je par Lidija Petrinović/Ivanka Pokorni (MZ/NI). Brončanu medalju osvojio je naš par: Višnja Matotek/Danijela Turk (MČ). U konkurenciji mješovitih parova +35 naslov prvaka osvojili su Marjan Vugrinec/Lidija Petrinović (KC/MZ). U konkurenciji veterana +45 naslov prvaka osvoji je Željko senfner (VG). Brončane medalje osvojili su: naš Damir Markuš (MČ) i Mario Hadžihalilović (MZ). U konkurenciji muških parova veterana +45 naslov prvaka osvojili su Željko Senfner/Leo miler (VG/MZ). Brončane medalje osvojili su: naš Damir Markuš sa Mariom Hadžihalilovićem (MČ /MZ) i Neven Tadej/Miroslav Vurdelja (MZ).
Na svečanoj ceremoniji medalje i pehare za seniore uručio je hrvatski olimpijac Filip Ude.
Obljetnica i nagrade
U sklopu PH održana je Godišnja skupština Saveza čiji je domaćin bio naš Klub na kojoj se raspravljalo o izvješćima planovima. U subotu navečer Klub je organizirao svečanu proslavu 20. godišnjice uspješnog rada. Gosti svečanosti bili su predstavnici ZŠU Grada Čakovca, ZŠUISMŽ, Grada Čakovca, HBS-a, sponzora , medija i članovi Kluba. Na svečanosti tajnik Kluba Tomislav Grubić obratio se svim gostima i ukratko je podsjetio o razvoju i radu te povijesti Kluba te njegovim najvećim športskim i organizacijskim uspjesima. Povodom 20. godišnjice Klub je dodjelio tradicionalne Obljetničke nagrade Kluba. Dobitnici su: Danijel Zadravec, Tomislav Grubić, Karlo Komarčić, Radovan Petrović i Nikola Šoštarić; igrači - Luka Vlahek, Matija Hranilović, Krešimir Koprivec, Jelena Novak, Lucija Zadravec, Matija Filo, Viktor Ružić, Filip Bel, Ela Trstenjak, Lino Zadravec i Luka Grubić te Ustanove, udruge i sponzori. Nagrade su uručili predsjednik Danijel Zadravec i tajnik Tomislav Grubić, a u svečanost su vodile mlade snage Kluba Jelena Novak i u pjevačkom duetu Lucija Zadravec i Ela Trstenjak. Nakon svečanosti gosti ičlanovi Kluba imali su kratki domjenak i ugodne sportske razgovore. (TG)

U Zagrebu je održan 3. turnir Hrvatskog kupa u badmintonu u konkurencijama do 11, do 13, do 15 te do 17 godina s kojeg su igrači Badmintonskog kluba „Međimurje“ pod vodstvom trenera Danijela Zadravca i Tomislava Grubića donijeli zlato, srebro i četiri bronce.
Najbolji rezultat ostvario je Borna Vadlja u pojedinačnoj konkurenciji dječaka do 11 godina koji je nakon tri pobjede u skupini, u finalu zaigrao protiv Buchbergera (BK Velika Gorica), pobijedio rezultatom 2:0 i time osvojio zlatno odličje. Od ostalih naših igrača u toj konkurenciji, Luka Črep osvojio je 5. mjesto, a Ivan Grubić 7. U pojedinačnoj konkurenciji dječaka do 13 godina, Luka Grubić poražen je u četvrtini finala od Lov Hanžeka s 2:1 te je na kraju zauzeo 7. mjesto. Od ostalih Međimuraca, Borna Vadlja zauzeo je 13., Jan Nikola Dvanajščak 20., a Tin Balent 23. poziciju. U konkurenciji parova dječaka do 13 godina, Luka Grubić je u paru s Vlahom Zlošilom (BK Dubrovnik) nakon poraza u polufinalu te pobjedom protiv para Gotesman - Meglić (2:0), na kraju osvojio brončanu medalju. Naš par Dvanajščak - Vadlja osvojio je 5. mjesto.
U pojedinačnoj konkurenciji djevojčica do 13 godina, od naših je igračica Katja Siročić osvojila 6. mjesto, Ina Derk 10. mjesto, a Nika Bulat 12. mjesto. U konkurenciji parova djevojčica do 13 godina, čakovečki par Bulat - Derk zauzeo je 4. mjesto, dok je par Dominić - Siročić zauzeo 5. mjesto. U konkurenciji parova dječaka do 15 godina, čakovečki par Filip Bel - Lino Zadravec pobjedom u polufinalu protiv para Cvijanović - Zlošilo te porazom u finalu od para Belas - Doko, na kraju je osvojio srebrno odličje. Našem drugom paru Luka Grubić - Sebastian Krznarić pripalo je 6. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji do 15 godina, od naših igrača najuspješniji je bio Luka Grubić izgubivši od Patrika Torbarine u borbi za 3. mjesto. Bel je zauzeo 6. poziciju, Zadravec 7., dok je Krznarić bio 13. U konkurenciji djevojčica do 15 godina, naša Ela Trstenjak izgubila je u polufinalu od Lucije Trgovac (BK Medvedgrad) te u meču za 3. mjesto pobijedila Miu Čerjan (BK Dubrovnik) osvojivši brončanu medalju. Od ostalih naših igračica, Iva Novak bila je 8., a Barbara Kancijan 12.
U konkurenciji parova djevojčica do 15 godina, naš par Kancijan - Novak osvojio je 5. mjesto. U konkurenciji parova mladića do 17 godina, Filip Bel je u paru s Ivanom Vujevićem (BK Velika Gorica) nakon dvije pobjede i dva poraza osvojio brončanu medalju. U pojedinačnoj konkurenciji mladića do 17 godina, Filip Bel nakon poraza u polufinalu, izgubio je i u razigravanju za treće mjesto od Patrika Sadaića, završivši tako na 4. mjestu. U konkurenciji parova djevojaka do 17 godina, Ela Trstenjak je u paru s Paulom Barković (BK Medvedgrad) osvojila brončanu medalju.
Bisera Zadravec

Izvor: 3018