Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

BADMINTON: Odlični veterani na PH-u

U Velikoj Gorici prošlog je vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u badmintonu za seniore, veterane 35+ i veterane 45+. Na turniru su nastupili i igrači Badmintonskog kluba Međimurje i to u konkurenciji seniora: Luka Vlahek, Matija Hranilović, Lucija Zadravec, Jelena Novak i Ela Trstenjak, dok su u konkurenciji veterana 35+ nastupili Danijel Zadravec, Bisera Zadravec i Ana Marija Horvat, a u konkurenciji veterana 45+ Rajko Bel i Filip Vadlja.
U konkurenciji seniora naši igrači, nažalost nisu imali sreće u ždrijebu te su, iako su dali svoj maksimum, u konkurenciji pojedinaca, muških parova i mješovitih parova ostali na korak do medalja porazima u četvrtinama i osminama finala. No, zato je veteranska ekipa ponovo pokazala da je u vrhu hrvatskog badmintona. Naši veterani ukupno su osvojili 4 medalje: zlato, srebro i dvije bronce. U konkurenciji pojedinaca 35+ Danijel Zadravec je nakon dvije sigurne pobjede u 1/4 finalu protiv prošlogodišnjeg pobjednika Jurčića (BK Zagreb Maximir) s 2:0 te Grudenića (BK Max) također s 2:0, u finalu naišao na Lovrića (BK Purger) kojeg je pobijedio s 2:1 u meču koji je trajao više od jednog sata. U meču koji je bio vrlo izjednačen, u trećem gemu kod rezultata 18:18 Danijel je uspio osvojiti tri uzastopna poena te time drugi put postati državnim prvakom u konkurenciji 35+.
Kod veteranki 35+ Bisera Zadravec je osvojila srebrnu medalju pobijedivši u polufinalu klupsku suigračicu Ana Mariju Horvat s 2:1 u gemovima te se u finalu sastala s Ivanom Andabakom (BK Medvedgrad) od koje je izgubila 2:0. U istoj konkurenciji Ana Marija Horvat je osvojila brončanu medalju. Kod veterana 45+ naša dva predstavnika Rajko Bel i Filip Vadlja u pojedinačnoj konkurenciji imali su međusobni dvoboj u 1/8 finala u kojem je bolji bio Filip koji je u 1/4 finala izgubio od kasnijeg finalista Zdenka Miheteca s 2:0. U konkurenciji parova par Bel / Vadlja osvojio je brončanu medalju. (B)

Igrali parovi MBL-a

U dvorani II. OŠ Čakovec održan je prvi turnir MBL-a za parove mlađe kadete i kadetkinje u-13. U konkurenciji mlađih kadeta svoju prvu pobjedu ostvario je par Borna Vadlja / Ivan Grubić pobijedivši u finalu par Jan Nikola Dvanajščak / Nikša Jalšovec s 21:16. Treće mjesto osvojio je par Tin Balent / Luka Črep pobijedivši par Dino Blažić / Filip Novak s 21:8. Kod mlađih kadetkinja svoju prvu pobjedu ostvario je par Laura Horvat / Ina Derk s dvije pobjede, 2. mjesto osvojile su Jana Bračko / Mihaela Lesjak, dok su treće bile Elena Novak / Melani Anderlin. • A u dvorani ETŠ-a održan je prvi turnir MBL-a za parove juniora u-19. Pobjedu je ostvario par Filip Bel / Lino Zadravec pobijedivši par Viktor Ružić / Luka Grubić s 21:19. Treće mjesto osvojio je par Sebastian Krznarić / Borna Vadlja pobijedivši par Luka Lesjak / Erik Birač s 21:6.
Kod juniorki, pobjedu su ostvarile Jelena Novak / Lucija Zadravec s dvije pobjede, 2. mjesto osvojile su Ela Trstenjak / Barbara Kancijan, a 3. mjesto Katja Siročić / Ana Toplek. (tg)

Izvor: 3068