Sport 12.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

BELICA: Otvorena školska sportska dvorana

U Belici je novu sportsku dvoranu protekle subote, u nazočnosti mještana i čelnika Belice te članova beličkog Općinskog vijeća i brojnih gostiju i uzvanika, otvorio prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić. U kraćem obraćanju prisutnima Čačić je i ovaj put ponovio svoju izjavu o tome da je sjever Hrvatske, u odnosu na broj stanovnika i broj više i visokoobrazovanih, na zadnjem mjestu u Hrvatskoj. Stoga je istaknuo potrebu osnivanja disperziranog sveučilišta u tom području, s centrima u Čakovcu, Varaždinu i Koprivnici. Isto je tako, vezano uz spomenut problem, rekao i da će uskoro biti riješen i problem potpuno besplatnog prijevoza za sve školarce.
Belički načelnik Zvonimir Taradi istaknuo je da je dvorana izgrađena u roku i za primjerena sredstva.
Beličku školsku sportsku dvoranu gradila je tvrtka Međimurje graditeljstvo, pa je međimurski župan Ivica Perhoč i ovom prilikom istaknuo sposobnosti i kvalitetu međimurskih građevinara.
Ravnatelj OŠ Belica Antun Žulić pobrojio je i zahvalio svima koji su pomogli u ostvarenju davnog sna svih beličkih osnovnoškolaca, a na prvo mjesto stavio je beličkog načelnika koji je izgarao od brige tijekom njene gradnje. Na kraju je konstatirao da ni sam ne zna kako su uopće dosad održavali nastavu tjelesne i zdravstvene kulture.
Učenici Škole i članovi beličkih udruga te njihovi gosti priredili su zanimljiv kulturno-zabavno-sportski program. Među gostima su bile Mažoretkinje Općine Goričan. Nastupili su KUD i njegov Tamburaški zbor te Marching band Belica pod ravnanjem Danijela Požgaja. Osnovnoškolci su izveli starinske dječje igre, Boris Remenar pročitao je Pismo načelniku, rad učenice 6. razreda Mateje Škvorc. Izvedeno je i više plesnih i ritmičko-gimnastičkih točaka. Posebno dojmljiva bila je završna u kojoj su sudjelovali puhači iz Marching banda Belica i učenici koji su tijelima ispisali ime svog mjesta. Učenike su pripremile nastavnice Vesna Herman, Štefanija Mihalic, Violeta Mak i Klaudija Jurčec.
Po završetku priredbe, dvoranu je blagoslovio belički župnik Stjepan Šoštarić, a Beličani i njihovi gosti družili su se na domjenku. U ranim večernjim satima odigran je nogometni susret NK-a BSK Belica i NK-a Radnički Gardinovec.
Ružica Topličanec

Izvor: 2985