Sport 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Biciklisti Mure treći u Hrvatskoj

Više od 300 najboljih europskih brdskih biciklista okupilo se u Samoboru, na MTB utrci pod nazivom 20. XCO Samobor 2013 UCI Class 1. Ovo natjecanje u disciplini Cross-country u Samoboru je održano po 20. puta i jedno je od tri utrke najvišeg međunarodnog biciklističkog ranga (Class 1) koje se održavaju u Hrvatskoj. Osim što je donosila bodove za UCI svjetski kup, utrka se bodovala za Kup Hrvatske i Kup Slovenije. Start i cilj natjecanja je bio na glavnom samoborskom trgu - Trgu kralja Tomislava, gdje je organizator BBK Šišmiš pripremio pravi festival biciklizma.
• Natjecatelji iz Mure Avanture u kategoriji do 13 godina u Kupu Hrvatske uvjerljivo su zauzeli prva tri mjesta, Timotej Kocen 1. mjesto, Stjepan Hunjak 2. mjesto te Matija Trstenjak 3. mjesto. U starijoj kategoriji do 15 godina Antonio Mišić osvojio 1. mjesto u Kupu Hrvatske te tako pokazao da je trenutno najbolji mladi vozač u Hrvatskoj. Kad se pridodaju plasmani s prijašnjih utrka u Kupu Hrvatske, u ukupnom poretku do 13 godina uvjerljivo vodi Timotej Kocen s maksimalnih 180 bodova ispred Stjepan Hunjaka sa 105, dok Matiji Trstenjaku iako je najmlađi sudionik do 3. mjesta nedostaju samo 2 boda. Antonio Mišić u Kupu Hrvatske nakon četiri odvožene utrke učvrstio je drugu poziciju sa 117 bodova iza Karla Brajkovića (Mtb Istra Pazin) sa 165 boda.
• Ovom velikom uspjehu Mure Avanture u Samoboru svakako treba pridodati 4. mjesto Ivana Ružmana u kategoriji Sport, te 10. mjesto Velimira Čonkaša u kategoriji Elite. Biciklisti Mure Avanture na ovom natjecanju neočekivano su u poretku klubova zauzeli odlično 3. mjesto.
Velik je to uspjeh jer se isključivo natječu s mlađim dobnim kategorijama koje u ukupnom poretku donose do 50% manje bodova. Iznenađenje je bilo još i veće kada su suci objavili da je Mura Avantura ekipno zauzela treće mjesto u poretku hrvatskih klubova na utrci u Samoboru. Ovaj veliki uspjeh u Samoboru iznenadio je i trenera Branimira Štimeca, kluba kojem je gradonačelnik Samobora za ostvareno treće mjesto uručio ključeve grada Samobora. Mura Avantura upisana je na biciklističku kartu Hrvatske kao jedan od najperspektivnijih klubova u Hrvatskoj, a plod su dvogodišnjeg stručnog, pedagoškog i znanstvenog rada trenera i članova biciklističkog kluba Mura Avantura i njihove Škole biciklizma. (bš, iz)
Foto Predrag Trstenjak

Izvor: 3038