Sport 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Biciklisti u Vodicama

U Vodicama kraj Šibenika vožena je druga utrka Kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu, disciplini cross country, pod nazivom “MTB Croatia cup Vodice”. Iako ne u punom sastavu biciklisti Mura Avanture iz Svetog Martina na Muri opet su dokazali da u mlađim kategorijama spadaju u sam vrh brdskog biciklizma u Hrvatskoj. Uvjerljivu pobjedu ostvario je Matija Trstenjak u kategoriji u-13, dok je Lovro Posel osvojio 4. mjesto. U kategoriji u-14 Timotej Kocen osvojio je prvo mjesto, a Stjepan Hunjak treće. Svoj prvi plasman na postolje u kategoriji u-15, osvojenim drugim mjestom ostvario je Nikola Vinko, dok je Eric Taradi zauzeo 5. mjesto. U kategoriji u-13 , zajedno s dječacima, nastupila je Ida Trstenjak te zauzela 10. mjesto. U kategoriji kadeta Antonio Mišić, unatoč tehničkim problemima s opremom uspio je osvojiti 6. mjesto. Premijerni nastup za Mura Avanturu imao je junior Rene Maruševec, te osvojio 8. mjesto. Radi se o mladiću iz Koprivnice koji od ove sezone vozi za klub iz Svetog Martina na Muru. Od ostalih, nastupio je još Alen Novak u kategoriji Sport, te osvojio je 10. mjesto.
Timotej Kocen i Matija Trstenjak ostvarili su po dvije pobjede te su u ukupnom poretku Kupa Hrvatske uvjerljivo vodeći u svojim kategorijama. Do sada su održane utrke Kupa RH na kojima su sudjelovala 23 biciklistička kluba iz cijele Hrvatske. Trenutno je BK Mura Avantura plasirana na 4. mjesto s osvojenih 382 boda.
• Najmlađe članove kluba 10. svibnja očekuje nastup na MTB utrci u Grazu u Austriji, gdje se vozi zanimljiva MTB utrka koja se sastoji od poligona spretnosti, a tjedan dana kasnije je treća utrka MTB kupa Hrvatske u Pakracu. (žr/bš)
Foto P. Trstenjak

Izvor: 3083