Sport 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Biciklom za Vukovar

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti sportsko rekreativna udruga “Laganini” Prelog organizirala je biciklijadu od Preloga do Vukovara na čast poginulim braniteljima. U subotu 2. kolovoza ispred Gradske uprave Prelog skupilo se 24 biciklista uključujući i dva djelatnika Policijske postaje Prelog. Prije samog starta u 7 sati okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Preloga Zdravko Kvakan. Vozilo se lokalnim sporednim cestama uz pratnju kombija s okrepom i rezervnim dijelovima. Prvi je dan prevaljeno 141 km od Preloga do Višnjice gdje su se biciklisti i dva člana logistike odmorili i prespavali.

Drugi se dan krenulo ujutro u 5 sati kako bi se na sam cilj stiglo nešto iza podneva. Odvoženo je 147 km, a biciklisti su se na putu suočavali i s vjetrom i kišom. 

Nakon što su se zapalile svijeće i odala počast poginulim braniteljima Međimurske i Varaždinske policijske uprave na Trpinjskoj cesti vozilo se još do Vodotornja gdje su se biciklisti susreli s ostatkom članova udruge koji su krenuli autobusom iz Preloga isti dan ujutro u 7 sati. Bicikle se pospremilo u autobus i kombi te se nakon ručka krenulo zapaliti svijeće i na Ovčari i na Vukovarskom groblju. Svakako treba spomenuti i dvojicu biciklista koji su zbog svojih obaveza krenuli sami u noći sa subote na nedjelju iz Preloga te došli direktno do Vukovara bez spavanja i pridružili se ostatku ekipe prije odlaska na Ovčaru. 

Svi zajedno su se vratili u Prelog autobusom oko 23 sata. Udruga se zahvaljuje na pomoći i podršci Gradu Prelogu, Policijski postaji Prelog te trgovini Beciklin iz Preloga. Iduće godine ponovo se kreće u Vukovar. 

M. Blažeka 

Izvor: 3094