Sport 29.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

BIMEP: Na cestama više od 2.000 biciklista

Pod organizacijskom palicom Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i ove je godine održana manifestacija BIMEP, i to osmi pua za redom (od 2006. godine). Naše zeleno Međimurje još se jednom pokazalo kao gotovo idealan kraj za biciklizam, kako zbog svoje reljefne raznolikosti, tako i zbog svoje veličine, jer duljina staze koja povezuje sve punktove iznosi više od 150 km, što je izazov i za zahtjevnije bicikliste-rekreativce.
Zahvaljujući gotovo idealnom vremenu u nedjelju (21. travnja), na međimurskim je cestama bilo više od 2000 biciklista. Kao i prijašnjih godina, i ove se godine na biciklijadu uključio veći broj obitelji s djecom, učenika osnovnih i srednjih škola, članova biciklističkih klubova, članova raznih drugih udruga, rekreativaca... Vidljivo je da se broj učesnika u manifestaciju iz godine u godinu povećava, što je jedan od pokazatelja da je BIMEP prihvaćen kao kvalitetna i zanimljiva manifestacija koja svake godine privlači sve više zaljubljenika u biciklizam i pobornika zdravog načina života. Posebno veseli što se uključuje sve više biciklista iz drugih država i županija.
BIMEP je protekao bez većih problema, jer nije bilo potrebe za posebnom intervencijom djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, Policijske uprave međimurske, ekipe Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i organizatora. Dvadesetak intervencija imala je samo mobilna servisna ekipa trgovine Beciklin. Podsjećamo da je ove godine bio organiziran i servis bicikala i to od strane trgovina Beciklin, Bike Box i Bike point Radotić.
Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ zahvaljuje još jednom svima koji su bili uključeni u organizaciju ove manifestacije i zahvaljuje onima koji su se u manifestaciju uključili kao biciklisti, te čestita svima koji su, sukladno svojoj tjelesnoj pripremljenosti prošli određenu relaciju ili cijelu stazu. Također, zahvaljuje se i svim medijima. (a.r.)
Sninio Alan Resman

Izvor: 3027