Sport 16.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Bivši igrači "Međimurja" priznali namještanje utakmica!

U čakovečkom drugoligašu, u vrijeme afere OFFSIDE prvoligašu, s iznenađenjem su primili vijest da su njihovi bivši igrači Mario Darmopil i Danijel Mađarić priznali krivicu i nagodili se s USKOK-om glede optužnice oko lažiranja utakmica 1. HNL.
- O tome sam doznao od Vas te vijesti objavljenih na internetskim stranicama, bila je prva reakcija predsjednika Međimurja Marijana Uršanića kada smo ga pitali za komentar. - To je za mene i sve nas u klubu veliko iznenađenje, istovremeno i razočaranje jer je riječ od dvojici iskusnih, kvalitetnih igrača u koje smo upravo zbog te kvalitete imali povjerenje i nitko nije ni mogao pomisliti da se s njihove strane nešto takvoga događa. Posebno od Maria Darmopila kojemu smo od strane kluba uvijek u granicama mogućnosti pomagali u situacijama kada mu je bilo najteže. Sada vidimo kako su nam to vratili, također se sada vidi da su svojim postupcima pridonijeli našem ispadanju iz Prve lige. Zato smo napravili dobar potez da kada smo čuli da su povezani sa spomenutom aferom, da smo s njima ali i ostalom dvojicom čija se imena spominju u aferi a bili su članovi našeg kluba, Vuljankom i Meljnjakom raskinuli ugovore. Dok se vodio sudski postupak više nisu bili članovi našeg kluba. Mi u klubu najoštrije osuđujemo takve postupke i podržavamo sve akcije nadležnih institucija koje se vode da se takvo nešto ne ponovi, završio je Uršanić.
Pitali smo za izjavu i direktora kluba Stjepana Hamonajca, no nije bio raspoložen za odgovore, tek:
- Predsjednik Vam je sve rekao, ja sam svoje mišljenje dao i rekao na nadležnim mjestima, gdje je tražena moja izjava, nemam tome ništa dodati.
► Obzirom na priznanje i nagodbu s USKOK-om, Mario Darmopil je dobio 8, a Danijel Mađarić 7 mjeseci zatvorske kazne, Darmopil mora vratiti 20.000, a Mađarić 6.000 eura. Presuda je nepravomoćna, postoji rok od 2 tjedna za eventualnu žalbu. Ostali akteri spomenute afere nisu prihvatili nagodbe za dvostruko veće zatvorske kazne i novčane kazne pa im slijedi redovni sudski proces. Među njima je i Nikola Melnjak, također bivši igrač Međimurja koji je priznao krivicu i branio se sa slobode, a tu je i Ivan Banović u vrijeme afere igrač Croatia Sesveta, bivši igrač Međimurja. (j.f.)

Izvor: 2912